avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... lovirea unui militar de catre un alt militar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

lovirea unui militar de catre un alt militar

buna ziua.
apelez la cunostintele si experienta dumneavoastra pentru un sfat.
speta este urmatoare:
A,B si C au calitatea de militari.
Intre A si B a avut loc o altercatie, in incinta unitatii. C este martor si coleg de subunitate cu B. Nu sunt alte persoane de fata.
Din rapoartele intocmite de B si C reiese ca A l-a lovit pe B.
In realitate B la agresat pe A, A fara intentie l-a lovit superficial pe B in timp ce incerca sa se elibereze din stransoarea lui B.
B a prezentat o adeverinta medicala pentru o escoriatie superficiala, fara relevanta IML.
A fost sesizat parchetul.
Intrebari

Ce valoare probatorie au cele declarate de catre B si C?
Cum poate A sa combata rapoartele celor doi?
Este indicat a se apela la un mediator sau un avocat ?
B si C nu au fost inca audiati de procuror.
Cum vor decurge cercetarile ulterioare daca A
nu poate sa contracareze pe B si C?
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 14:03, 25 Octombrie 2011
A, B si C nu cunosc ca aceste situatii sunt prevazute in regulamentele militare? Sa intelegem ca a fost sesizat Parchetul Militar, fara un raport al conducerii UM? Ar fi pacat sa ajungeti acolo pentru o golanie! Rugati comandantul dvs sa intervina pt impacarea dvs si stingerea spetei.
Parchetul a fost sesizat de catre conducerea UM
Persoana care se simte nedreptatita sa depuna plangere/sa aduca la cunostiinta situatia sefului ierarhic superior si comandantului unitatii.
Asta inseamna ca lucrurile sunt mult mai grave decat le-ati relatat dvs, iar judecarea se va face dupa raportul comandantului UM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun plangere penala pt abuz in serviciu daca sunt un militar in preaviz? ContSters170762 ContSters170762 Salutare! La data de 1 sept mi-am depus demisia in cadrul unitatii militare in care lucrez ca SGV si pe data de 13 sept comandantul UM mi-a zis ca sunt ... (vezi toată discuția)
Dreptul militarilor activi mariusica23 mariusica23 sunt militar activ si as dori un raspuns concret va rog!in sistemul asta se cam incalca ft des codul muncii,as dori sa stiu daca au voie sa nu aprobe parasirea ... (vezi toată discuția)
Armata werner werner buna seara. am fost functionar public si acum lucrez ca ofiter -- am fost declarat admis in urma unui concurs in anul 2007-- intr o structura ... (vezi toată discuția)