avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raport medico-legal de necropsie foarte întârziat, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Raport medico-legal de necropsie foarte întârziat, motiv pentru care am probleme și cu un credit rămas după tata (decedat în octombrie 2017). Cum ar trebui să procedez?

Buna ziua! Tatăl meu a decedat în data de 29.10.2017...seara pe 28.10.2017 spunea ca ii e somn și e obosit și dimineața nu s.a mai trezit... La momentul respectiv am chemat SMURD. UL însă pt ca decesul a avut loc la ora 6 și SMURD. UL a venit la ora 9......a fost chemat INML. UL și l.au ridicat pt autopsie.... Pe 30. 10. 2017 am ridicat cadavrul de la INML iar pe certificatul constatator de deces la cauza decesului apare cauza neprecizata. Dosarul a ajuns acum la Parchetul de pe lângă Tribunalul București fiind un dosar penal de moarte suspecta și din ianuarie 2018 și pana în prezent am depus cereri de eliberare a unei copii al raportului medico-legal de necropsie, însă nu primesc niciun răspuns... Nici ca e gata autopsia, nici ca e încă în lucru.... Efectiv merg depun cereri lunar...dar nu primesc niciun răspuns. Cum ar trebui sa procedez sa primesc un răspuns? Au trecut totuși 8 luni de la deces și eu încă nu cunosc cauza morții.... Efectiv nu înțeleg ce s.a intamplat vreau sa știu și sa ma liniștesc.... Plus de asta am rămas și cu o rata de 1400 lei lunar pentru care tata avea asigurare însă nu pot sa demareze închiderea contractului de credit pana nu am rezultatul autopsiei.... Am depus și cerere de audienta la procuror însă sunt ignorata total... Cum ar trebui sa procedez???? :( Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 7 Februarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:29, 4 August 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici ca e gata autopsia, nici ca e încă în lucru..

Autopsia a fost finalizata de la momentul in care a fost restituit cadavrul pentru inmormantare
Dureaza redactarea raportului de necropsie
Adresati cerere oficiala prim procurorului parchetului responsabil solicitand comunicarea stadiului cercetarilor eventual solutia dispusa,
In cuprinsul cererii faceti referire si la situatia creditului defunctului pentru a carui solutionare este imperios necesar raoortul medico legal
Dosarul penal nu este finalizat si documentul medico-legal al necropsiei se trimite de catre IML, procurorului.
Veti avea acces la dosar dupa finalizarea cercetarii.
Ar trebui ca parchetul sa va comunice un raspuns indiferent de solutie, sa va comunice faptul ca inca nu au primit raportul de necropsie de la INML sau orice detalii in faza in care se afla stadiul dosarului.

Dvs spuneti ca din ianuarie 2018 ati depus cereri pentru eliberarea copii certificat medico legal de necropsie.
Unde ati depus cererea? Presupun ca la parchet ati depus cererea.

In cazul acesta, aveti posibilitatea sa introduceti o actiune in contencios administrativ pe baza legii nr. 554/2004, aveti termen 6 luni de la data de cand ati depus cererea, iar cum dvs ati depus cererea pentru eliberare a actului in luna ianuarie si nu vi s-a raspuns, trebuie sa va grabiti urgent sa introduceti actiunea in contencios administrativ fara sa depasiti termenul de 6 luni.
Bună seara! Va mulțumesc tare mult pentru răspunsuri. Nici acum nu s-a finalizat dosarul. Am depus doua cereri de intrare în audienta la procuror, însă la una mi-a răspuns ca nu e finalizat raportul medico-legal de necropsie, iar la a doua cerere depusa în noiembrie 2018 nu mi-au dat un răspuns nici acum. Am încercat sa rezolv și cu un avocat. Cu ajutorul avocatului am aflat ca raportul autopsiei a fost semnat de cei trei medici în luna august 2018, iar acum problema este ca nu sunt bani pentru a plăti aceasta autopsie, care am înțeles ca e în jur de 3000 lei. Am încercat sa obținem ordin de la procuror de plata a autopsiei de către mine, dar acesta nu este de acord. La ultima cerere de întrare în audienta am specificat de credit, chiar și de faptul ca am născut și îmi este greu sa suport aceasta rata a creditului în condițiile actuale, luând doar 85% din salariu.
Credeți ca ar fi indicat sa fac o cerere de contestație durata proces?
Am văzut ca o amenda pentru intentarea unei astfel de cereri este între 2000 și 7000 dacă este făcută cu rea credință. Eu nu am nicio rea credință. As putea primi amenda pentru situația data dacă depun aceasta cerere?
Cum as putea sa abordez situația astfel încât sa obțin finalizarea acestui dosar?
Va mulțumesc anticipat! O seara frumoasa!
Actiunea in contencios administrativ este de durata si nu va ajuta in conditiile in care nu exista un termen limita stabilit prin lege pentru finalizare dosare. In plus, dupa cum mentionati, raportul de expertiza este finalizat dar nu este depus de catre IML la parchet deoarece parchetul nu a achitat costurile. Banii insuficienti alocati de la buget Ministerului public pentru plata expertizelor se continua anual in conditiile in care nu se poate face o apreciere exacta a sumei totale necesare de catre MP, atunci cand se face bugetul.
Ciudat este ca procurorul nu a fost de acord sa platiti dvs. expertiza. Formulati o cerere in acest sens la prim-procurorul parchetului, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.

Alte discuții în legătură

Raport medico-legal necropsic mary6 mary6 Buna seara. In urma unei ordonante a fost solicitat raportul de autopsie al decedatului x.,,moarte suspecta,care a fost autopsiat in regim de urgenta in ... (vezi toată discuția)
Solicitare raport de autopsie medico-legal. gicu73 gicu73 În 2007 un cumnat a suferit un accident de circulatie pentru care a fost transportat la spitalul judetean Tg.Mureş unde s-a intervenit chirurgical, dar în ... (vezi toată discuția)
Raport autopsie inml Cherykutza Cherykutza Buna ziua, pe 22.02 mi a murit sotul. A cazut in casa, a venit ambulanta, s au facut manevre de resuscutare cu succes in casa, insa la spital a intrat iar in ... (vezi toată discuția)