avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... solicitare raport de autopsie medico-legal.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

solicitare raport de autopsie medico-legal.

În 2007 un cumnat a suferit un accident de circulatie pentru care a fost transportat la spitalul judetean Tg.Mureş unde s-a intervenit chirurgical, dar în urma culpei medicale a intrat in coma si dupa 4 luni de zile a decedat.S-a efectuat autopsia cadavrului şi s-a întocmit plangere penala împotriva anestezistei pentru omor din culpa,cazul ajungînd la tribunal Tg.mureş.În momentul de faţă am ajuns într-un impas deoarece în timp ce dosarul se afla în lucru la Parchetul de pe langa judecatoria Tg.mureş,anestezista a solicitat o exertiză medico-legala din care s-a concluzionat că nu are nici o vină cu privire la decesul cumnatului,comisia fiind formata din DOCTORI DIN TG.MURES şi fara a fi anuntat petentul de aceasta expertiză,respectiv parinti cumnatului care au depus plangerea.Am solicitat o copie dupa raportul de autopsie al medicului legist dar ne-a fost pus la dispozitie EXPERTIZA medico-legala de catre parchetul de pe langa judecatoria tg.mureş astfel ca am solicitat şi la IML TG.MUREª să ne elibereze o copie după RAPORTUL medicului legist care a efectuat autopsia dar ne-a dat raspunsul ca ei nu eliberează o copie şi să ne adresam politiei din tg.mures pentru obtinerea unei copi după raport.Întrebarea mea este dacă pot solicita tribunalului la urmatoarea înfatişare să facă rost de RAPORT SI NU DE EXPERTIZA la dosar, deoarece nu ştim continutul acestuia, iar expertiza a fost facuta fara respectarea procedurii penale respectiv anuntarea si prezenta petentului la expertiză..Vă rugam să ne spuneti cum să procedăm. >Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters64839 , utilizator 15:36, 25 Mai 2009
Puteti sa cereti la Tribunal raportul medico-legal, insa este putin probabil sa fie si concludent. Expertiza arata daca anestezista are vreo culpa sau nu. Medicul legist stabileste care au fost factorii care au dus la deces, de cand provin si care a avut mai mare importanta in cauzarea decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis gicu73 gicu73 Cazul meu este complex,pe scurt: În cursul anului 2007 un cumnat a murit la vârsta de 25 ani în urma administrării defectuoase al unei anestezii la o ... (vezi toată discuția)
Raport de autopsie medico-legal gicu73 gicu73 La data de 25 mai 2009 am dat un mesaj cu privire la cazul cumnatului meu care a suferit un accident de circulatie în anul 2007,a fost transportat la spitalul ... (vezi toată discuția)
Raport medico-legal necropsic mary6 mary6 Buna seara. In urma unei ordonante a fost solicitat raportul de autopsie al decedatului x.,,moarte suspecta,care a fost autopsiat in regim de urgenta in ... (vezi toată discuția)