avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... raport de autopsie medico-legal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

raport de autopsie medico-legal

La data de 25 mai 2009 am dat un mesaj cu privire la cazul cumnatului meu care a suferit un accident de circulatie în anul 2007,a fost transportat la spitalul judetean din Tg.mureş unde s-a intervenit chirurgical iar în urma culpei medicale a echipei de doctori care a intervenit,cumnatul meu a decedat.S-a început un lung şi greu proces ptr.dovedirea vinovatiei doctorului care l-a anesteziat astfel că în momentul de faţă cazul este pe rol la tribunalul din Tg.Mureş unde am soliciat să se arate aparţinătorilor decedatului cuprinsul raportului de autopsie medico-legal,lucru ce nu s-a întîmplat nici pînă în prezent, fapt ptr. care s-a amînat cauza de către preşedintele tribunalului pe data de 17 iulie 2009 pe motiv că solicită acest raport la dosar deoarece lipseşte.Întrebarea mea este dacă este posibil să fie "fabricat" un raport de autopsie din anul 2007 în care să se concluzioneze că doctorii nu au nici o vină cu privire la decesul cumnatului deoarece am informatii,neoficiale, dar dintr-o sursă foarte credibilă, că în acest raport apare culpă medicală,şi dacă este aşa, care va fi cursul probabil al acestui proces.Mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 14:08, 22 Iunie 2009
gicu73 a scris:

La data de 25 mai 2009 am dat un mesaj cu privire la cazul cumnatului meu care a suferit un accident de circulatie în anul 2007,a fost transportat la spitalul judetean din Tg.mureş unde s-a intervenit chirurgical iar în urma culpei medicale a echipei de doctori care a intervenit,cumnatul meu a decedat.S-a început un lung şi greu proces ptr.dovedirea vinovatiei doctorului care l-a anesteziat astfel că în momentul de faţă cazul este pe rol la tribunalul din Tg.Mureş unde am soliciat să se arate aparţinătorilor decedatului cuprinsul raportului de autopsie medico-legal,lucru ce nu s-a întîmplat nici pînă în prezent, fapt ptr. care s-a amînat cauza de către preşedintele tribunalului pe data de 17 iulie 2009 pe motiv că solicită acest raport la dosar deoarece lipseşte.Întrebarea mea este dacă este posibil să fie "fabricat" un raport de autopsie din anul 2007 în care să se concluzioneze că doctorii nu au nici o vină cu privire la decesul cumnatului deoarece am informatii,neoficiale, dar dintr-o sursă foarte credibilă, că în acest raport apare culpă medicală,şi dacă este aşa, care va fi cursul probabil al acestui proces.Mulţumesc anticipat.

Din nefericire si la medici functioneaza proverbul"corb la corb nu-si scoate ochii".Deci,la intrebarea dvs. raspunsul poate fi pozitiv.Sa speram ca nu va fi asa.Trebuluie sa va adresati cu cerere si Colegiului National al Medicilor pentru a se pronunta asupra unei eventuale culpe medicale
Ultima modificare: Duminică, 21 Iunie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Am înţeles că pînă la urmă se poate "fabrica" un raport de autopsie medico-legal dar instanţa nu poate verifica autenticitatea raportului?Chiar la începutul procesului s-a depus o plîngere la Colegiul medicilor din Tg.Mureş care au dat un răspuns favorabil pentru doctori,aşa că funcţionează bine proverbul: corb la corb nu-şi scoate ochi.....
Tatal meu a murit in urma inductiei anesteziei in cadrul unei banale proceduri de electrorezectie a vezicii urinare. Raportul de autopsie continea aberatii greu lizibile, exagerand constatarile din fisa de observatie a ... pacientului pana la limite care intrec orice imaginatie. De exemplu : tatal meu era in faza de remisie a unei mielite C2-C6, cu simptome de-abia vizibile a unei usoare pareze a membrelor, ceea ce s-a "tradus" in raportul exonarany de orice vina ca si ATENTIE : pacient paraplegic. Mizand pe faptul ca suntem niste ignoranti patetici, legistul cu medicul responsabil si procurorul, intr-o alianta abominabila, scriu si avizeaza verzi si uscate, constatari pe care le-as fi putut demonta folosindu-ma de probe (inregistrari video,multiplele fise de observatie, diagnostice reconfirmate la clinici de renume), daca as fi avut putere sa o fac... Singurul lucru la care m-am "pretat" a fost sa cer si sa obtin sub semnatura esantioane de tesuturi in vederea efectuarii unei contra-expertize. Nu le-am inapoiat nici pana in ziua de azi, tinand "alianta" in tensiunea unei posibile demontari al arsenalului de ineptii tendentioase care s-au inscris in raportul respectiv, care dorea sa dovedeasca vina pacientului.
Presupun ca va este cunoscut cadrul legal minimal
ORDIN nr. 255 din 4 aprilie 2000
pentru aprobarea Normelor procedurale privind efectuarea expertizelor, a constatărilor şi a altor lucrări medico-legale
EMITENT: MINISTERUL JUSTIŢIEI
Nr. 1.134/C/25 mai 2000
MINISTERUL SÃNÃTÃŢII
Nr. 255/4 aprilie 2000
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 459 din 19 septembrie 2000 (luati in considerare varianta actualizata. Daca nu o aveti, v-o pot trimite prin mail).
Pana sistemul de asigurari private de sanatate impotriva malpraxisului nu va fi suficient de puternic in RO, alianta de care vorbeam va ramane suficient de covarsitoare pentru a-l exonera de raspundere pe medicul ucigas.
Va doresc puterea sufleteasca sa puteti continua si sa va gasiti dreptatea de care aveti atata nevoie sa puteti merge mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare raport de autopsie medico-legal. gicu73 gicu73 În 2007 un cumnat a suferit un accident de circulatie pentru care a fost transportat la spitalul judetean Tg.Mureş unde s-a intervenit chirurgical, dar în ... (vezi toată discuția)
Malpraxis gicu73 gicu73 Cazul meu este complex,pe scurt: În cursul anului 2007 un cumnat a murit la vârsta de 25 ani în urma administrării defectuoase al unei anestezii la o ... (vezi toată discuția)
Expertiza medico-legala - medicul care a tratat persoana bobu bobu Va salut. In anul 2008 un pacient a murit in spital pe o sectie. Medicul care il trata avea dreptul sa participe la autopsie sau expertiza medico-legala? In ... (vezi toată discuția)