Cazul meu este complex,pe scurt: În cursul anului 2007 un cumnat a murit la vârsta de 25 ani în urma administrării defectuoase al unei anestezii la o operaţie la mână din cauza unui accident rutier.Pe timpul operaţiei,din cauza anesteziei, a survenit un stop cardio-respirator care a dus,în cuvinte pe înţeles popular, la lipsa oxigenării creierului şi distrugerea acestuia, astfel că după 4 luni de la operaţie a intervenit decesul.S-a depus plângere la colegiul medicilor Tg.Mureş,cazul având loc la spitalul jedeţean Tg.Mureş,care au dat un răspuns de nevinovăţie al medicului anestezist,de altfel ca în alte multe cazuri.S-a luat legătura cu un avocat din Tg.Mureş pentru depunerea unei plângerii la parchetul de pe lângă judecătoria Tg.Mureş pentru "Ucidere din culpă" împotriva anestezistei dar avocatul ne-a minţit că există un dosar de cercetare penală în care se lucrează astfel că după 6 luni de la decesul cumnatului am aflat că la parchet nici măcar nu există acest dosar şi nici un fel de nr.de înregistrare al acestei cauze, cu toate că la momentul decesului s-a efectuat autopsia cadavrului în prezenţa unui procuror şi un criminalist.....După cele 6 luni,la plângerea depusă de aparţinători, s-a înregistrat la parchet o plîngere împotriva anestezistei pentru "ucidere din culpă" în care s-au efectuat "cercetări" şi după alte 4 luni de zile s-a dat soluţia de neîncepere a urmâririi penale.În acest dosar s-a efectuat o expertiză a raportului medico-legal la cererea medicului anestezist în care se concluzionează nevinovăţia doctorului,pe baza căruia s-a şi dispus neînceperea urmăririi penale, dar nici până în prezent părinţii decedatului nu au văzut rezultaul raportului medicului legist,solicitînd atît parchetului cît şi I.M.L mureş să îl arate dar au refuzat acest lucru.Ajungând totuşi la o concluzie în momentul de faţă, cazul se află pe masa tribunalului tg.mureş, unde pe data de 12.02.2009 a fost citat petentul,respectiv tata decedatului, care a solicitat amînarea cauzei datorită lipsei de apărător ales,cauza fiind amînată pe 5 martie 2009.Rugămintea noastră este dacă un avocat se încumetă să se intereseze de acest caz şi să ne ajute deoarece este un caz greu şi există conflict de interese în acestă zonă deoarece e vorba de medici ,care ştim cu toţii ce relaţii şi influenţă au în zona unde se desfăşoară procesul ,NE PUTEŢI AJUTA VÃ ROG.
Eu cred ca acceseaza acest site si avocati "din zona", astfel incat costurile dvs. sa fie minime. Cred ca ati putea incerca la Cluj.Din cate imi amintesc faci maxim o ora si jumatate.In privinta "problemelor" specificat de dvs. cu privire la orasul TG. Mures, poate ca ar fi indicat sa cereti sa se judece procesul in alta parte, prin formularea unei cereri de stramutare.
Este evident din ce ati povestit ca aveti nevoie de ajutor calificat, atat pentru a va sustine cauza si pentru a va putea dovedi pretentiile cat si pentru a demonstra culpa medicala
Desi trista povestea expusa, trebuie sa va sustineti cauza pana la capat. Ar fi important de stiut care este obiectul cererii formulate intrucat din expunerea dvs. nu se intelege.
Puteti sa-mi scrieti un mesaj privat, pot contacta pe cineva la Cluj ( asociat- avocat la Cluj) pe care pot sa vi-l recomand in masura in care va accepta cazul dvs.
Ca om, sa va transmit condoleante si multa putere pentru a trece peste acest moment nefericit.
Ucidere din culpa?
bobo24
sotul meu a fost implicat intr-un accident de circulatie. a patruns intr-o curba pe contrasens si a acrosat un autoturism care a ajuns in sant. victima a ... (vezi toată discuția)