avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Antecontract de vanzare cumparare pt. un imobil ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Antecontract de vanzare cumparare pt. un imobil ipotecat

Buna,
Am incheiat un antecontract de vanzare- cumparare pe un imobil ipotecat. In acest antecontract, termenul limita de a incheia contractul de vanzare cumparare este 22.dec.07, cu prelungire 30 de zile.
Suntem in 15 Februarie 2008, iar promitentul cumparator nu a adus inca nici un act.
Foarte interesant este ca acest domn refuza sa dea orice explicatie in legatura cu actele, spunand ca noi (fiind un bloc de locuitori de 23 de apartamente) nu avem de ce sa ne interesam de acte, acest aspect fiind treaba lui. L-am rugat sa ne dea macar un numar de inregistrare al actelor la Cartea funciara. Raspunsul a fost acelasi :" Nu este treaba voastra!". Suntem 23 de familii care asteptam dupa acest om sa ne faca actele, si nu rezolvam nimic, de mai bine de o luna.
Am fost la Cartea funciara, iar in extrasul C.F nu este specificat nici unul din antecontractele de vanzare- cumparare (al meu sau al colocatarilor mei), chiar daca acestea au fost incheiate la un Notar Public, iar suma pentru care imobilul a fost ipotecat este aceeasi ca acum 3 luni. De atunci acest domn a mai "vandut" 2 apartamente fiecare a peste 40.000 EUR, in mod normal, suma datorata la banca pe ipoteca trebuia sa fie mult mai mica. Am mai aflat ca mai are datorii si la constructor.
Ideea este ca nu stiu la ce fel de avocat pot sa apelez cu aceasta problema. Imi dau seama ca este foarte grav, si in acelasi timp o situatie delicata, pentru ca nimic nu este clar.

Va rog ajutati-ma cu orice fel de informatie. Totul imi este folositor...

N-am inteles! Deci voi vindeti, un oarecare cumpara, ce treaba are el la CF? Antecontractele nu se inscriu in CF. Ce act asteptati? De ce nu actionati in instanta pentru pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de contract?

Si ce e cu ipoteca, n-am inteles daca e pentru credit sau nu, si ce legatura are cu promitentul cumparator.

Apoi, ati dat banii degeaba la notar pentru antecontract, dar asta deja e un lucru trecut.
Inteleg ca s-a construit un bloc nou si dvs. ati facut antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament.
Sunteti in posesia apartamentului?
Acum, cum a spus si colega mea: imobilul e ipotecat de catre cine?
N-am inteles! Deci voi vindeti, un oarecare cumpara, ce treaba are el la CF?

Noi cumparam, domnul B (reprezentantul unui S.R.L) vinde.

Ce act asteptati?

Imobilul initial a fost o croitorie, si s-a transformat in bloc de locuinte.
Noi asteptam actele de dezmembrare in apartamente, care se spune ca a iesit de la primarie, si ca acum sunt la CF. Dar nu avem siguranta, deoarece domnul B. refuza sa ne dea numarul de inregistrare al cererii, la CF.
E ipoteca ptr. credit, de 14 miliarde, iar legatura cu promitentul cumparator este ca, peromitentul vanzator nu face nimic ptr. a plati ipoteca mai repede, astefl incat sa se poata face contractul de vanzare cumparare. In CF scrie clar ca SC...SRL nu are derptul de instrainare sau grevare.

Banii ptr. antecontract nu i-am dat degeaba la notar, ptr. ca toti locatarii au dat mai bine de jumatate din suma louintelor, si de aceea s-a facut totul prin notar.
Ultima modificare: Vineri, 15 Februarie 2008
ContSters20980, utilizator
madazug a scris:
Imobilul initial a fost o croitorie, si s-a transformat in bloc de locuinte.
Noi asteptam actele de dezmembrare in apartamente, care se spune ca a iesit de la primarie, si ca acum sunt la CF. Dar nu avem siguranta, deoarece domnul B. refuza sa ne dea numarul de inregistrare al cererii, la CF.

Acolo puteti intreba si singuri. Daca nu apare nimic, cum inteleg, inseamna ca nu a facut nimic.

E ipoteca ptr. credit, de 14 miliarde, iar legatura cu promitentul cumparator este ca, peromitentul vanzator nu face nimic ptr. a plati ipoteca mai repede, astefl incat sa se poata face contractul de vanzare cumparare. In CF scrie clar ca SC...SRL nu are derptul de instrainare sau grevare.

Deci creditul e facut de vanzator? Pai atunci daca ar obtine acordul creditorului ar putea sa instraineze si cu ipoteca cu tot, pana la urma ipoteca inseamna ca ramane asupra bunului indiferent de proprietar.

Banii ptr. antecontract nu i-am dat degeaba la notar, ptr. ca toti locatarii au dat mai bine de jumatate din suma louintelor, si de aceea s-a facut totul prin notar.

Ba i-ati dat degeaba!

Nu inteleg cum v-ati bagat in asa situatie complicata fara sa cereti un sfat specializat. Si dezmembrare, si ipoteca... Riscati foarte mult ca daca va adresati instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de contract, lucru posibil ca regula, actiunea sa fie respinsa datorita prevederii din contractul de ipoteca ce interzice instrainarea. Vanzatorul v-a promis ceva ce nu putea instraina, iar voi ati acceptat fara nicio garantie ?!?
Complet de acord!
Este o situatie foarte complicata.

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil ipotecat cls cls Buna ziua. In ce conditii este in regula incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a aunui imobil ipptecat la banca? Mentionez ca , cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare teren, pret achitat integral, tranzactie esuata iacobcristian iacobcristian Buna ziua am si eu o speta destul de rara cred.... Am cumparat un teren cu 30.000 Euro dar am facut doar un act de promisiune de vanzare cumparare cu plata ... (vezi toată discuția)
Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)