avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz demisie

Care este nr minim de zile de preaviz ce trebuie trecut in CIM? 15 zile pentru functiile de executie si 30 pentru cele de conducere?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:47, 11 Noiembrie 2010
da
nicoleta_lungoci a scris:

Care este nr minim de zile de preaviz ce trebuie trecut in CIM? 15 zile pentru functiile de executie si 30 pentru cele de conducere?
Va multumesc!


Termenul de preaviz este cel convenit de părţi în contractul individual de muncă sau, după caz, cel prevăzut în contractele colective de muncă aplicabile şi nu poate fi mai mare de 15 zile calendaristice pentru salariaţii cu funcţii de execuţie, respectiv de 30 de zile calendaristice pentru salariaţii care ocupă funcţii de conducere.
Termenele de preaviz de 15, respectiv 30 de zile calendaristice, au caracter imperativ ca durată maximă, ceea ce înseamnă că părţile pot negocia o durată mai mică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz 15/30 zile. Vioreld Vioreld salutare. un salariat, angajat ca inginer, care este si sef departament unde se incadreaza daca e vorba de preaviz in cazul demisiei: la maxim 15 zile ... (vezi toată discuția)
Act aditional cm morys morys Este posibila si legala modificarea termenului de preaviz in cazul demisiei, de la 15 la 25 zile si de la 30 zile calendaristice la 45 zile lucratoare, ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz cim vs ccm. ccm nu specifica clar silviu1975 silviu1975 Sunt in situatia de a-mi depune demisia dintr-o functie de conducere. Mentionez ca la angajarea pe functie de executie, In CIM se specifica: \\"... perioada de ... (vezi toată discuția)