avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Este corect?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Este corect?

Este corect sa nu se ia in considerare 3 ani la calculul pensiei de invaliditate,in situatia in care pt.perioada respectiva nu au fost depuse declarati CAS,dar sumele de bani pt. contributiile CAS au fost platite?
Cum trebuie procedat?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:06, 11 Noiembrie 2010
Reglati situatia declaratiilor.Se pot depune si acum declaratiiledar probabil ca veti plati amenda.
Pe mine ma interesa daca este corect,avind sumele platite sa nu mi se recunoasca anii...doar pt.nedepunerea declaratiilor.
E ceva ilogic!
Daca nu au fost recunoscuti anii, de ce nu mi-au returnat banii?
Daca nu depun nici o declaratie,ramin fara ani,dar cu sumele platite?

Sa inteleg ca nu imi poate explica nimeni care este de fapt logica in actiunea descrisa?
Stie cineva de existenta unui act legal in care se mentioneaza reducerea anilor de pensionare in caz de nedepunere a declaratiilor CAS? ..(.fara sa mai specific ca sumele au fost platite).
Stiu si eu de amenzi pt.nedepunere declaratiilor,de orice tip dar ,...doar atit!!
De reducerea anilor de pensii ,nu am auzit!!!
in ordinul de plata prin care s-au virat contributiile nu sunt mentionate si persoanele pentru care s-a platit de aceea trebuie depuse declaratiile.
Eu intreb un lucru:
toate situatiile lunare pe care sintem obligatii sa le predam:state de plata,dispoziile de plata a sumelor ,la ITM,astea unde ajung?...cui folosesc,daca atunci cind te pensionezi de fapt o iei de la inceput cu adunatul!
La casa de pensii nu ajunge dosarul cu toate actele prezentate de firme?
Fiindca s-ar putea pune de acord statele de plata cu dispozitiile de plata si se pot compara sumele!
La casa de pensii ajung doar aceste declaratii?+cartea de munca?(atunci cind mai ajunge,ca am inteles ca unii nici nu si le mai gasesc!)

Alte discuții în legătură

Lege sau moft? violeta-cristina violeta-cristina in anul 2008 unitatea juridica bugetara la care lucrez in calitate de contabil a primit o amenda de la casa judeteana de pensii in cuantum de 1500 lei pentru ... (vezi toată discuția)
Plata contributii macovei adina macovei adina Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Angajatorul nu vrea sa-mi plateasca contributiile sociale pentru a-mi putea da actele necesare pt. inscrierea la ... (vezi toată discuția)
Obligatii declaratii intreprindere individuala deanna deanna Buna ziua, As avea cateva intrebari cu privire la contabilitatea si obligatiile declarative ale unei I.I. 1. O I.I. infiintata in septembrie 2014, care ... (vezi toată discuția)