avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa de prima inmatriculare

Am citit despre cazul unor persoane care au recuperat taxa de prima inmatriculare pentru masinile lor si as vrea sa stiu daca eu mai pot face ceva in acest sens.Precizez ca eu am platit aceasta taxa pentru un autoturism cumparat in luna februarie, 2010, la aAdministratia Financiara a sectorului 3, Bucuresti.
Cu multumiri, Marieta.
Cel mai recent răspuns: monitox , utilizator 18:53, 18 Noiembrie 2010
Spuneti-ne data platii taxei.
Buna. Vad ca e mai recenta discutia si intervin si eu cu o intrebare.
In septembrie 2008 am adus o masina din Germania, pentru care in data de 12.12.2008 am platit suma de 10.315 ron cu titlu "taxa de poluare auto" , evident, in vederea inmatricularii in Romania.
Avand in vedere numele sub care a fost platita taxa, cat si data chitantei, exista vreo sansa reala de recupera suma de mai sus?
Daca da puteti sa ma indrumati cum ar trebui sa procedez pentru a demara procedura ?

Multumesc mult pentru amabilitate.
Unde ati platit-o?
Am platit la ANAF Neamt...
Multumesc.
revin si vreau sa o intreb pe d-na avocat Larisa, daca stie ceva de vreun recurs in interesul legii referitor la taxa de poluare...din cate am inteles, acest recurs se va judeca in luna decembrie 2010...stiti ceva? am intrebat pe cativa prieteni avocati in vrancea si mi-au spus ca intradevar s eva judeca in decembrie...multumesc in caz ca imi veti raspunde...!

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto in alt judet sandor2000 sandor2000 Buna ziua, va rog sa imi precizati daca in cazul schimbarii domiciliului dintr-un judet in altul si reinmatricularii masinii in judetul nou de resedinta este ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto '98, adusa in tara 2010 = 7.400 lei? motto_ro motto_ro Buna ziua, Am cumparat anul trecut din germania un autoturism din '98, ptr care am platit 600 euro. Am inceput anul trecut lungul drum al inmatricularii ... (vezi toată discuția)
Taxa auto pentru logan nou moc_laura moc_laura Buna ziua, am tot urmarit topicele pe tema mult controversatei taxe de prima inmatriculare si vreau sa stiu daca se poate recupera si pentru autoturismele ... (vezi toată discuția)