Am semnat un precontract la un apartament urmand ca la o data ulterioara cand achit diferenta proprietarul sa semneze contractul final. Acesta tot amana semnarea contractului cu toate ca il caut cu banii la mine. Intrebarea 1 : Pe perioada precontractului eu sunt proprietar ? Are vreun drept sa mai intre in casa? 2. Ce trebuie sa fac daca nu se prezinta la notar sa-i dau banii si sa semneze contractul ?
Pai... e musai o astfel de notificare... Adica ajungi in instanta daca ai un litigiu, daca n-ai notificare apare partea adversa si zice... "Io vreau, nu m-a chemat, trebuia sa-mi spuna si veneam oricand. Ma invoiam si de la munca daca era, doar am promis..." :))
Rezultat: actiune inadmisibila! :P
Acum, nu e musai la notar convocarea, da daca acolo deja este specificat in antecontract, atunci acolo trebuie. E important sa-i cereti notarului, in caz de neprezentare, un proces-verbal prin care sa constata ca partea nu s-a prezentat. Asta face dovada in instanta.
Oricum, in cazul de fata cred ca trebuie analizata bine situatia, caci antecontractul nu are o promisiune irevocabila de vanzare... :D Si promitentul vanzator poate sa-i dea suma (2000 de euro sau cat era) si gata! A scapat de vanzare. Ca asa scrie la contract.
De aceea ar fi mai bine ca acea notificare sa fie facuta de un avocat... sau sa-l rugati sa fadceti o prelungire de termen, poate asta accepta, iar in prelungire sa modificati antecontractul initial, mentionand expres caracterul irevocabil al promisiunii...