avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Achizitie imobil si teren
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Achizitie imobil si teren

Buna ziua,
Administratorul societatii la care lucrez a achizitionat un imobil si un teren. Trebuie inregistrate la administratia financiara?
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 13:41, 12 Noiembrie 2010
Da, in termen de 30 de zile de la data achizitionarii.

Codul Fiscal art. 254 alin. 5 si art. 259 alin. 6
Multumesc pentru raspuns.
As mai avea niste neclaritati referitoare la inregistrarea contractelor de vanzare-cumparare in contabilitate. Astfel, societatea achizitioneaza terenul de la persoana fizica cu suma X. O parte din aceasta suma o suporta cumparatorul din surse proprii iar restul sumei este achitata din creditul bancar obtinut de societate care urmeaza a fi transferat in contul persoanei fizice de la care s-a facut achizitia.
2111 = 404
5121 = 5191 (sau 162)
404 = 5121

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare contract vanzare-cumparare teren + ctie. landscapeconcept landscapeconcept Buna ziua, ma puteti ajuta cu un raspuns va rog mult ? am un contract de vanzare-cumparare, teren si constructie, in rate cu o val x. este corecta ... (vezi toată discuția)
Achizitie utilaj fonduri europene nerambursabile contawest contawest Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca am efectuat corect inregistrarile pentru achizita unui utilaj din fonduri europene In luna martie ... (vezi toată discuția)
Inreg.teren in contabilitate bubby bubby SRL , a cumparat teren cu contract vz-cump.de la pers fizica , plata s-a facut cu disp.plata ,din aport propriu asociati cum fac inreg in conta 2111 la 404 , ... (vezi toată discuția)