avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lamurire titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lamurire titlu de proprietate

cand s-a retrocedat terenurile bunica a primit un teren de 2000 mp. in titlu figureaza doar cu 1500mp desi in registrul agricol figureaza cu 2000. cum putem obtine titlu pe diferenta deoarece la judecatorie ne-a fost respinsa cererea pe motiv ca desi detinem terenul respectiv terenul validat(suprafata intreaga cu alte terenuri) se regaseste deja in titlu.
ajutatima va rog deoarece bani de avocati nu avem mai ales ca avem si un copil cu sindrom down care trebuie operat pe cord si nu dorim sa ajungem in litigiu cu nimeni
Cel mai recent răspuns: peangafa , utilizator 13:16, 14 Noiembrie 2010
In care registru agricol figureaza bunica cu 2000 mp? Din ce an?
registrul agricol din comuna, si repet il detinem si il lucram din 1990-1991
in realitate terenul are 2000 mp - iar pe titlu aveti alta suprafata! Cautati un autorizat cadastru ( gasiti lista la OCPI din judetul dvs) si in urma masuratorilor va intabuleaza suprafata rezultata din masuratori :
1.daca este mai mica - dati o declaratie notariala ca sunteti deacord cu intabularea suprafetei din masuratori.
2. daca este mai mare - se intocmesc procese verbale de buna vecinatate cu tori vecinii si se inscrie in CF suprafata (mai mare) rezultata din masuratori!
3. daca "autorizatul cadastru" va spune ca nu se poate asta - cautati alt autorizat cadastru.
cum sa fie motivarea instantei ca se regaseste suprafata de 500 de mp in titlu cand nu se regaseste?
nu toata suprafata respectiva ci suprafata totala detinuta .adica supr. 1 +2+3=4 ha. atat a fost validat dar la unu au mai ramas cei 500 mp care se spune ca nu apar in suprafata validata deoarece nu se ia in calcul terenurile ci suprafata.
parerea mea e ca inginerul din localitate e responsabil ca el a efectuat masuratorile nu bunica
dar !!!!!!!!!!!!!!!!!

Alte discuții în legătură

Schimb de terenuri AdrianaMoise AdrianaMoise Buna ziua, Va rog sa imi dati cateva sfaturi legate de urmatoarea situatie. Bunicii materni, in anul 1950 au facut un schimb de terenuri cu o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Intabulare suprafata mai mica decat cea masurata Alex-Dragan Alex-Dragan Buna ziua , Am rugamintea sa-mi raspundeti daca se poate intabula un teren de 500 mp (atat figureaza in titlul de proprietate ) desi in urma ... (vezi toată discuția)
Teren fara acte lauryss lauryss daca Xsi Ysunt titulari de rol ai unui teren,asta inseamna ca ei pot fi si proprietari ai aceluiasi teren? (vezi toată discuția)