Nu exista un onorariu fix. Acesta insa poate varia si in functie de zona geografica(tarife de capitala si tarife de provincie..ca sa zic asa), insa minim 1000 lei.
Stabilirea onorariilor depinde de fiecare dintre următoarele elemente:
# timpul şi volumul de muncă solicitat pentru executarea mandatului primit sau activităţii solicitate de client
# natura, noutatea şi dificultatea cazului
# importanţa intereselor în cauză
# împrejurarea că acceptarea mandatului acordat de client îl împiedică pe avocat să accepte un alt mandat, din partea unei alte persoane, dacă această împrejurare poate fi constatată de client fără investigaţii suplimentare
# notorietatea, titlurile, vechimea în muncă, experienţa, reputaţia şi specializarea avocatului
# conlucrarea cu experţi sau alţi specialişti impusă de natura, obiectul, complexitatea şi dificultatea cazului
# avantajele şi rezultatele obţinute pentru profitul clientului, ca urmare a muncii depuse de avocat
# situaţia financiară a clientului
# constrângerile de timp în care avocatul este obligat de împrejurările cauzei să acţioneze pentru a asigura servicii legale performante
el vrea s alase partea lui la alcineva banuiesc ca partea lui este undeva la 65% dar nu ma prea inteleg cu el si vreau sa stiu cat poate dura acest proces va zic sincet ca am fost la trei avocati din iasi si mi-au cerut asa :) primul mi-a cerut 10 -15 % din valoarea apartamentului al doilea mi-a cerut 1500 ron si al treilea 3000 ron acum sincer nu mai stiu nici eu ce sa cred , iar toti mi-au zis ca nu dureaza mai mult de 6- 7 luni va sunt recunoscator pentru raspunsurile date
sau va rog ajutatima cu unele sfaturi ce anume sa ii intreb pe acesti avocati , sa fiu sigur ca nu imi ceara prea multi bani , sau unele sfaturi va multumesc
Daca nu va intelegeti va dura mai mult de 6 luni.
Foarte probabil ca veti prinde si vacanta judecatoreasca si veti ajunge in septembrie 2011...
Va puteti intelege insa si in timpul procesului...:))
Divort
boggieuk
Buna ziua,
Vreau sa divortez, am doi copii minori, cam cat ma ajunge onorariu unui avocat pentru acest divort?Si care ar fi actele necesare pentru a ... (vezi toată discuția)