avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru un credit la un ifn
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru un credit la un ifn

daca o societate are un credit achitat partial la un IFN si aceasta a emis somatia , iar autoturismul gajat a fost instrainat, alte bunuri pe societate nu sunt, credeti ca se poate porni executarea si impotriva administratorului societatii? sau al asociatilor?
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 18:24, 12 Noiembrie 2010
da, atita timp cit bunul nu este achitat in intregime el este probrietatea creditorului. instraimarea se poate face, legal, numai cu incunostintarea creditorului. raspunderea, in acest caz, revine in intregime administratorului societatii si asociatilor. creditorul se poate indrepta, pentru recuperarea sumei datorate, si impotriva bunurilor personale a administratorului sau asociatilor.
Executarea silita se poate porni numai in baza unui titlu executoriu si a unei incheieri de incuviintare silita pronuntata de o instanta judecatoreasca.
Nu pot fi urmarite bunurile personale ale asociatilor, administratorilor pentru o datoria a unei societati Executarea silita se va face impotriva persoanei juridice, asupra bunurilor mobile sau imobile ale acesteia, poprire asupra conturilor bancare, poprire asupra sumelor datorate de alti terti popriti (ex. diversi parteneri de afaceri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut cu act notarial si punere in executare silita love_singh love_singh ce se intampla daca imprumutatul nu detine nici un bun,toate fiind gajate in favoarea bancilor ,si ma vad pus in situiatia de a nu avea pe ce sa fac ... (vezi toată discuția)
Obligatie poprire LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Pe adeverinta unui salariat pentru obtinerea unui credit de la o banca, firma a taiat acel paragraf care prevedea angajamentul firmei de a retine bani din ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar ContSters153644 ContSters153644 In cazul in care societatea are datorie la o banca si SC are conturile poprite , se poate pune o suma de bani in acel cont mai mica decat datoria totala catre ... (vezi toată discuția)