avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii deduceri personale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

deduceri personale

Buna ziua!
A-si avea o mare nelemurire vis-a-vis de deducerile personale, tinand cont ca nu sunt un specialist in domeniu.
Mai exact ma refer la modul de calcul la salariu, aceste deduceri se acorda sau se scad din salariu? Poate sa-mi explice cineva modul de calcul? deoarece in fluturas se calculeaza cam asa: salariu brut - c.a.s. - somaj - c.a.s.s. - deducere personala - impozit pe venit = salariu net. Este corect ?
Ma uitam in fluturasul salariului sotului meu si am vazut ca acesta deducere personala nu sunt constante de la luna la luna, tinand cont ca are trecut copilul in intretinere (o luna e calculat 190 lei, alta luna 240, alta luna 200 s.a.).
Va rog din suflet sa imi explicati.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ursuletroz , utilizator 17:04, 12 Noiembrie 2010
Deducerea personala este o suma care ajuta salariatul sa i se retina mai putin impozit pe salariu.
Se calculeaza asa:
Salatiu realizat - contributiile la pensii, somaj si salatate - deducerea = o suma *16%
Salariul net = salariul brut - contributiile la pensii, somaj si salatate - suma reesita la primul calcul
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
Popa Adrian, Contabil
Deducere de baza se calculeaza in functie de venitul brut realizat si de cate persoane sunt in intretinerea salariatului.
Probabil ca sotul dvs a realizat venituri diferite in lunile respective.
Pentru mai multe detalii studiati ORDINUL nr. 1.016/2005 din 18 iulie 2005 privind aprobarea deducerilor personale lunare pentru contribuabilii care realizeaza venituri din salarii la functia de baza, începand cu luna iulie 2005, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul deduceri personale panzarumitica panzarumitica la un venit net de 1291 de lei, angajatorul meu mi-a calculat o suma deductibila de 330 lei, pentru doua persoane in intretinere. Daca ordinul ministrului ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri in legatura cu salariul meu! andreifekete andreifekete Buna! Nu inteleg foarte bine fluturasul meu, tichetele de masa le primesc pe langa salariul net sau se incadreaza in salariul net? Am asa: Salariu de ... (vezi toată discuția)
Calcul deducere personala carmen_danciu carmen_danciu Buna ziua. Va rog mult sa-mi calculati deducerea de care beneficiez in cazul unui salariu brut de 1365 cu 2 copii in intretinere si daca se poate sa-mi aratati ... (vezi toată discuția)