avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... societate recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

societate recuperari creante

buna, am si eu o problema si va rog mult sa ma indrumati ce sa fac. in urma cu 6-7 ani sotul meu a facut un abonament pe numele meu la o firma de telefonie mobila ,, dialog '' pe atunci, actuala ,,orange'' culmea ca el a semnat in locul meu), insa nu asta ar fi marea problema . Ultima factura nu a fost platita si ca atare abonamentul a fost intrerupt . Dupa vreo 2-3 ani, firma de recuperare eos ksi a inceput sa tot trimita notificari prin care ma somau sa platesc suma datorata 450 ron (aproximativ)si inca ceva penalitati asa ca s-a facut in totat 1650 ron. Azi au venit la adresa de domiciliu , la parintii mei (in prezent nu mai locuiesc acolo)niste persoane , nu pot sa va spun mai multe despre ei parintii fiind mai in varsta nu au inteles cine erau exact) si au lasat o somatie de plata alaturata de o cerere de executare silita .Am 5 zile la dispozitie sa platesc suma datorata plus penalitatile altfel , spun ei innainteaza cererea de executare.Eu as vrea sa platesc ,chiar daca poate a intervenit prescriptia, insa nu atat de mult , nici nu imi permit la cat de mult au majorat penalitatile.Mentionez ca pana in prezent nu am luat niciodata legatura cu aceasta firma si nici cu orange. Oare sa iau legatura direct cu firma de telefonie , sau cum sa fac sa rezolv aceasta problema ?Va rog sa ma indrumati.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 15:12, 15 Noiembrie 2010
cred ca firmele de recuperare nu sint legale...sau cel putin nu ar trebui sa fie... e posibil ca cineva sa te santajeze?fie ea si firma?
Ignorati-i.
Nu faceti nici o plata, nici partiala, pt ca va repun in termenul de prescriptie. Ei merg doar la intimidare, daca exista posibilitatea sa va execute, o faceau deja, credeti-ma.
Datoria s-a prescris.
multumesc mult!Totusi e asa de stresant sa tot primesc astfel de notificari, ba mai mult ultima a fost foarte stufoasa si amenintatoare si ma gandesc ca daca a fost adusa personal de cineva la domiciliu (inca nu stiu daca erau angajati ai firmei sau chiar de la vreun birou al unui executor judecatoresc) sa nu am probleme mai grave daca nu platesc nimic. Sunt cu nervii la pamant in privinta asta.............Mai am o intrebare, in cazul in care parintii mai au semnat pt confirmare de primire a notificarii respective, cea de azi, ce se poate intampla?
Ultima modificare: Vineri, 12 Noiembrie 2010
allina_geo, utilizator
Notificarea nu intrerupe termenul de prescriptie. Datoria este prescrisa.

Av. Adrian Albu
parinti nu prea au treaba, decat daca dvs aveti bunuri acolo... sau au mers pentru ca era adresa din CI.
datoria poate fi prescrisa dar poate la fel de bine sa nu fie.. e cam veche cei drept dar daca au trimis si acasa pe cineva au un motiv intemeiat. daca era prescrisa va sunau o data pe luna si va cereau bani (era mai ieftin, asa au cheltuieli mult mai mari si nu cred ca le faceau degeaba)
Daca nu sunt de la ei si sunt de la cab unui executor atunci e mai complicat...

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cei de la o societate recuperari creante marysa_2u marysa_2u Buna am si eu o problema in urma cu 5 ani am lasat pe cineva sa imi plateasca ratele eu plecand din tara....cand am revenit am fost la banca sa imi verific ... (vezi toată discuția)
Agent executare silita eos ksi alin1993 alin1993 Buna seara ! In urma unei pacaleli pe care mi-a aranjat-o Orange, am incetat sa le mai platesc abonamentul. Din pacate nu mai stiu exact acum cat timp s-a ... (vezi toată discuția)