buna ziua,caut un raspuns la problema mea cat mai concret eventual pe cineva sa ma reprezinte.Deci...anul acesta in ianuarie...am lovit o persoana pe trecere,aveam undeva 30km/h....nu eram baut.....pur si simplu mi'a sarit in fata de dupa un camion...in fine.... Persoana a stat internat in spital 6 zile...nu i'am rupt nimic...dar presupun ca a dat o spaga la vreon doctor si ia dat undeva in jur de 40-50 de zile de ingrijiri acasa.In tot acest timp eu am tinut legatura cu fiica victimei...i'am zis daca e nevoie de ceva sa ma sune...samd.... La vreo 3 saptamani de la accident m'a contactat fiica victimei sa ne intelegem ...mi'a cerut 20.000 RON pe baza ca maica'sa avea doua job'uri la care castica 1700 respectiv 800..deci total 2500 x 6 luni cat au considerat ele ca ar trebui sa stea acasa...se faceau 15000 RON ..iar restul pana la 20000 bani cheltuiti.Bineinteles mi s'a parut exagerat si plus de asta nici nu aveam de unde sa fac rost de banii astia.Dupa vreo 3 luni i'am contactat din nou ..in speranta sa ne intelegem.De data asta mi'au cerut 30000 RON.Eu nu am de unde sa iau acesti bani...si sa presupunem ca as avea de unde sa iau acesti bani nu pot sa dau acesti bani pentru ca nu se reflecta gravitatea accidentului in suma asta.Doresc sa stiu ce se poate intampla si in acelasi timp o persoana competente care a mai avut asemenea cazuri sa me reprezinte.Multumesc !
Din pacate, in cazul in care exista un certificat medico-legal emis de INML cu numarul de zile de ingrijiri medicale cuprins intre 40-50 zile , fapta se incadreaza la vatamare corporala si , in cazul unei condamnari , chiar cu suspendarea executarii pedepsei , veti avea permisul anulat !
Cel mai bine este sa ajungeti la un compromis si sa despagubiti victima , bineinteles , dand banii la notariat cand aceasta va va da o declaratie din care rezulta ca nu mai are nici un fel de pretentii trecute , prezente sau viitoare si ca si-a primit suma de bani reprezentand daune materiale si morale , ocazie cu care intelege sa isi retraga eventuala plangere impotriva dvs pentru vatamare corporala....
Succes!
B-)
Observ sa este vorba de un accident produs in luna ianuarie a anului curent.
Pana la acest moment ati fost citat pentru declaratii in calitate de invinuit?
Intreb pentru ca daca zilelele de ingrijiri medicale primite de victima sunt 40-50, mai exact pana in 60 de zile, persoana vatamata trebuia sa formuleze plangere penala in termen de 2 luni de la data comiterii accidentului ( pentru ca banuiesc ca ati luat contact cu victima imediat si a stiut cine sunteti ca si identitate-textul spune de la data cunoasterii faptuitorului)., plangere pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa .
Actiunea penala pentru aceasta infractiune se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate.
Au formulat deci plangere?
Reveniti cu detalii.
Cert este ca vina va apartine in producerea accidentului, avand
in vede ca impactul s-a petrecut pe trecerea de pietoni.
Va faceti vinovat de fapta prevazuta de art. 184 C.pen.
Da...dosarul a stat mai mult pe la politie...si a intarzia un pic plangerea...plangere au facut...eu as vrea sa ma inteleg cu ei dar nu mi se pare corect si plus de asta nici nu le pot satisface pretentiile...deci nu am incotro decat sa merg cu ei in instanta !
Accident rutier
catayo6108
Am si eu o problema, in urma cu trei zile am dat peste cineva cu masina, veneam dinspre magazin, iar in momentul efectuarii virajului spre stanga , mia iesit ... (vezi toată discuția)