buna. azi dimineata am fost implicat intr-un accident rutier avariind 2 autoturisme. Problema e legata de faptul ca am consumat bauturi alcoolice iesind la alcooltest o alcoolemie de 0.94 . am fost dus la recoltarea probelor biologice luandu-mi 22 probe la interval de o ora. vroiam niste informatii legate de suspendarea permisului. ce e de facut in situatia de fata pt a scapa cu o pedeapsa cat ami usoara? pe ce perioada se suspenda? mai am dreptul pe viitor la a mai conduce? sunt la prima abatere.
In partica, alcoolemia in sange este dubla fata de cea din aerul expirat.
Aceasta inseamna ca aveati o acoolemie in sange de circa 1,8 la
mie si, prin urmare, va faceti vinovat de savarsirea infractiuniide conducere
pe drumurile publice sub influena bauturilor alcoolice prevazuta de art. 87
din Codul rutier.
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o îmbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(1) se sanctioneaza si persoana care conduce un autovehicul sau un tramvai si care se afla sub influenta unor substante ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
(3) Substantele sau produsele stupefiante, precum si medicamentele cu efecte similare acestora se stabilesc de catre Ministerul Sanatatii, iar lista acestora se publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(4) Daca persoana aflata în una dintre situatiile prevazute la alin.(1) sau (2) efectueaza transport public de persoane, transport de substante sau produse periculoase ori se afla în procesul de instruire practica a unei persoane pentru obtinerea permisului de conducere sau în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani.
(5) Refuzul, împotrivirea sau sustragerea conducatorului unui autovehicul sau al unui tramvai ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autoritatii competente, aflat în timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei de produse sau substante stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, se pedepseste cu închisoare de la 2 la 7 ani.
Infractiunea prev de art.87 al.1 din Oug 195/2002 este prevazuta cu pedeapsa inchisorii de la 1-5 ani.
Alcoolemia in cazul dvs. este foarte mare, iar rezultatele probelor biologice vor indica o concentratie peste 0,80 g/l alcool pur in sange ( undeva in jurul dublului valorii gasite in alcooltest), deci sa scapati de un dosar penal nu prea vad cum.
Aveti insa posibilitatea sa uzati de prevederile noii legi ce urmeaza sa intre in vigoare in 26 noimbrie-L202/2010 si sa beneficiati astfel o reducere a limitelor de pedeapsa cu 1/3.
Daca nu aveti antecedente penale, exista posibilitatea obtinerii unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supravegere.
In cazul condamnarii pentru infractiunea mai sus aratata, permisul dvs. se va anula, iar un altul veti putea obtine dupa un an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare .
Angajati avocat.
Data fiind valoarea mare a alcoolemiei,astfel cum va fi constatata in urma recoltarii probelor biologice(care nu putea fi luate in numar de 22,decat in filmele horror,prin Ord.nr.306/2006 al MS se pot lua doar doua probe de cate 10 ml.la interval de o ora),este posibil ca sanctiunea dvs sa fie mult mai mare decat in alte cazuri de consum de alcool la volan.
Este bine sa profitati de prevederile legii nr.202/2010,astfel cum v-a sfatuit si distinsa d-na avocat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Alcolemie 1,80
gyc28
am o alcolemie de 180 la mie accident fara victime e prima abatere nu am antecedente ce se antampla? suspendare sau ecxecutare si cam cat? care sat pasi ... (vezi toată discuția)
Accident rutier
flrncristea
am facut un accident rutier cu o alcoolemie de 0.96 in aer respirat avariind doar masina,dar fara victime sau alte masini.cum as putea iesi din aceasta ... (vezi toată discuția)