avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... consecinta nedepunerii unei intampinari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

consecinta nedepunerii unei intampinari

Buna ziua,
sunt casatorita de aproape 2 ani cu un cetatean strain, avem si un copil minor. am depus cerere de divort (din culpa comuna) si i-am trimis sotului intampinarea pe care trebuie sa o semneze la notar. sotul meu tot taraganeaza lucrurile, din diverse motive. vreau sa stiu ce se intampla daca nu imi trimite aceasta intampinare? se lungeste durata procesului? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:45, 13 Noiembrie 2010
Probabil ca cererea de divort ati trimis-o... nu inteleg cum sa-i trimiteti intampinarea????

Intampinarea trebuie sa o faca el si nu dvs.
Daca acesta nu face intampinare, nu este nici o problema. Procesul se va judeca mai departe.

Ori dvs. nu expuneti situatia clar , ori ati pornit gresit actiunea.
Divortul poate fi solicitat de catre reclamant fie din culpa exclusiva a sotului, fie prin acordul sotilor ( va fi posibila aceasta situatie chiar daca aveti copil si indiferent de durata casniciei- dupa intrarea legii 202/2010 in 26 noiembrie)
Nu aveti nevoie de acordul sotului dat prin intampinare cu privire la desfacerea casatoriei ,daca promovati actiunea din culpa exclusiva a sotului si nici de semnatura lui pe actiune.
Si nu comunicati dvs. actiunea ci instanta iar intampinarea o trimite el la dosar daca doreste daca nu , nu.
Sarcina dvs. este aceea de a proba motivele de divort si atat, indiferent de pozitia procesuala a paratului.
Daca ati solicitat desfacerea casatoriei din culpa comuna, precizati-va actiunea la primul termen in culpa exclusiva si mergeti mai departe cu probatoriile.
Constat cu tristete pe zi ce trece ca oamenii isi complica singuri existenta si procesele , doar pentru ca refuza ideea de a apela la serviciile unui avocat., chiar si pentru o consultatie juridica sau redactarea unei actiuni.
am avocat, dar fiind weekend nu am vrut sa o deranjez. avocata a scris intampinarea, pt ca eu sa o traduc in limba lui (e cetatean rus) si astfel sa am garantia ca iese ce trebuie. dar nu reusesc sa il conving sa se deplaseze la un notar cu aceasta intampinare (va asigur ca singur nu ar fi stiut ce sa scrie, de aceea i-am trimis-o eu). nu stiu cum sa il conving si ma streseaza foarte tare faptul ca nu imi trimite aceasta hartie, de aceea nu am mai asteptat pana luni, sa vorbesc cu avocata mea. va multumesc pt raspuns.
Varianta este aceea de a va preciza actiunea in culpa exclusiva.
De ce va stresati inutil... asa se intampla cand un sot e de buna credinta si unul nu.
In loc sa stati la mana lui, precizati actiunea si gata., mergeti mai departe cu probele.
Asta trebuia facut de la inceput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, soțul a introdus actele pentru procesul de divorț ... Ramona102 Ramona102 Bună ziua, Soțul a introdus actele pentru procesul de divorț din vina mea. Dacă sunt de acord, cu ce a cerut el, dar nu sunt de acord cu motivația care ... (vezi toată discuția)
Divort - tribunal - fara copii/partaj natalia1303 natalia1303 Buna ziua. S-a incercat divortul la notar, dar nu s-a prezentat cealalta parte pentru semnarea finala dupa \"ragazul\" de 30 de zile. Intrebarea mea este: in ... (vezi toată discuția)
Divort amiabil si limbaj neinteles in hartiile proceduale PrvSAT PrvSAT Impreuna cu sotia am cazut de acord sa divortam amiabil dupa o perioada de cativa ani buni in care am stat despartiti. Fara sa mai tinem legatura, ea a ... (vezi toată discuția)