Buna ziua
De curand Judecatoria a admis cererea pentru dobandirea personalitatii juridice la o Asociatie umanitara(ajutorarea copiilor si batranilor, aflati in dificultate"....
Totusi, fiind sfarsit de an, as dori sa definitivez Sentinta si sa parcurg restul pasilor( Registrul comertului, stampila, etc) in anul 2011, pentru a incepe activitatea odata cu inceputul de an..
Interebarea sau nedumerirea mea este, daca acest lucru, constituie o problema(termenul de recurs a trecut, adica maine as putea definitiva Sentinta de la Judecatorie)....
Nu cred sa fie vreun impediment, atat timp cat judecatoria este in activitate, avand in vedere sarbatorile de iarna. Mergeti si obtineti legalizarea sentintei cu formula definitiva si irevocabila, dupa care faceti o cerere, tot la Judecatorie, pentru eliberarea Certificatului de inscriere a persoanei juridice fara scop patrimonial (in Registrul asociatiilor si fundatiilor). Cu acestea 2 - sentinta si certificatul, plus dovada spatiu, dovada patrimoniu initial, dovada disponibilitate denumire, statut si act constitutiv mergeti la Directia Generala a Finantelor Publice pentru Certificat de inregistrare fiscala, apoi stampila...Cred ca stiti in mare pasii.
De asemenea, se poate sa parcurgeti numai unele din etape, iar restul in 2011, intrucat nu sunteti tinut de un termen anume pentru obtinerea celorlalte documente, insa avand in vedere ca traim intr-un stat eminamente birocratic, nu este rau sa depuneti cererile din timp, pentru ca dureaza.