avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... acte de incheiat in Romania, in cazul unui cetatean ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

acte de incheiat in Romania, in cazul unui cetatean roman angajat al altui stat

Buna ziua,

Sora mea este angajata ca medic intr-un spital din Germania, La incheierea unei asigurari medicale, i s-a cerut sa prezinte dovada ca a renuntat la asigurarile din tara. Oare la ce se refera? La asigurarea prin CAS si de la medicul de familie?

De asemenea, as dori sa va intreb daca este recomandat sa anuntam CAS despre
faptul ca nu mai lucreaza in Romania? Dar Finantele? Deocamdata are doar o cerere aprobata de Ministerul Sanatatii prin care isi intrerupe rezidentiatul in tara.
N-as vrea sa avem surpize peste cateva luni si sa ni se spuna ca avem de plata diverse taxe, pentru simplul fapt ca nu am anuntat autoritatile.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Ce institutii romane trebuie anuntate, in cazul in care un cetatean roman pleaca in alta tara, la munca? Silvia Monica Silvia Monica Data post: Luni, 15 Noiembrie 2010, 09:07 Subiect: acte de incheiat in Romania, in cazul unui cetatean roman angajat al altui stat Buna ziua, Sora ... (vezi toată discuția)
Nu pot sa am medic de familie ana gazdac ana gazdac Eu ca cetatean al Romaniei nu am dreprul in tara mea sa mm medic de familie si nici nu pot sa beneficiez de spitalizare gratuita si fara sa dau spaga la ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate pentru un cetatean strain rezident in romania luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna ziua, Sotul meu este cetatean italian cu rezidenta deocamdata temporara-abia anul acesta in toamna poate aplica pentru cea permanenta-dar cu contract ... (vezi toată discuția)