avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... nu pot sa am medic de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

nu pot sa am medic de familie

Eu ca cetatean al Romaniei nu am dreprul in tara mea sa mm medic de familie si nici nu pot sa beneficiez de spitalizare gratuita si fara sa dau spaga la medici.Nu am nici un fel de venit nu am virsta de pensionare nici la cerere nu ma incadrez ca am numai 20 de ani de serviciu am facut dosarul la medicul care apartin mi s-a cerut prima data sa duc cuponul de pensie al sotului l-a dus la C A S si nu s-a aprobat apoi am dus deizia de pensie a sotului nu s-a aprobat apoi am dus de la finante dovada ca n-am nici un venit nu s-a aprobat ba mai mult ca m-a scos din evidenta C A S-ul.Sunt nevoita sa ma tratez in Spania ca acolo am dreptul in tara mea nu .Ma poate ajuta cineva cu un sfat? Multumesc anticipat!
De fapt intrebarea care este?
simonaoprica a scris:

De fapt intrebarea care este?
DE CE NU AM DREPTUL IN TARA MEA LA MEDIC DE FAMILIE?
De ce trebuie sa dati spaga?

AVETI DREPTUL SA COTIZATI IN SISTEMUL ASIGURARILOR DE SANATATE.
Orice persoana, chiar si fara venit, se poate inregistra in evidenta unui medic de familie.
Este foarte simplu sa mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate, din judetul dv, sa incheiati cu ei un contract de asigurat si sa platiti 37 lei lunar, sau pe mai multe luni, sau chiar pe un an. Si beneficiati de retete compensate, internare, tratamente, etc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
aly_yoana, utilizator
multumesc aly_yoana pt sfat dar sotul e pensionar si isi cumpara medicamentele care sunt compensatr nu se gasesc la farmacie si la doctori tot da spaga la spital ca altfel nu se uita la el asta cu spaga ma enerveaza foarte tare.
Doamna draga medicii lucreaza in folosul comunitatii. Ceea ce le dati dv si sotul dv nu se numeste spaga, ci un mic dar, insa de ce o faceti?
Ei au contract cu casele de asigurari, le mai dati si dv, le da si casa de asigurari pt ca va consulta.
Asa ca sfatul meu este sa nu le mai dati. Adoptati o atitudine ferma si solicitati tratament corespunzator. Va sunt incalcate drepturile de pacient, schimbati medicul. Medicul are o atitudine necorespunzatoare, spuneti-i sa se poarte cu bun simt si sa isi faca treaba cu profesionalism, pt ca de-asta este acolo.

Medicul traieste din contributia pe care o platim la Casa de Asigurari.
De ce trebuie sa le mai dati si dv?:
Si nu uitati,ca este foarte important sa incheiati acel contract de asigurare si sa contribuiti.Pana la urma 37 de lei nu este o suma mare.

Alte discuții în legătură

Concediul medical simonasteli simonasteli buna seara. Sunt angajata in Italia cu contract de munca ,de sarbatori am venit in Romania unde din pacate m-am inbolnavit ,,mi-am rupt piciorul ,,. Cine ... (vezi toată discuția)
Internare nevoluntara bogdan666 bogdan666 Buna ziua, Am un var primar care a incercat sa se sinucida de 2 ori saptamana trecuta, a fost oprit la timp de ambele dati. Acum e internat insa doctorul ... (vezi toată discuția)
Operație cu urmări deosebit de grave. este, sau nu, malpraxis? dany_tl76 dany_tl76 Va rog sa imi spuneti daca este sau nu malpraxis : Pentru ca doctorii incearca sa se acopere unul pe altul si raspund: ca nu intruneste conditiile de ... (vezi toată discuția)