avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... urgent -litigiu apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

urgent -litigiu apartament

buna ziua

Am facut un antecontract pt. un apartament de 50.000 euro.
Mai apoi, cand a fost aproximativ gata ap. am incheiat contr. final pt acelasi apartament la pretul de 25.000 euro, dezvoltatorul imobiliar spunandu-mi ca voi plati mai putin daca punem pret mai mic. Nu mi s-a predat ap. la data stabilita fiindca nu era gata.
Dupa 8 luni, mi-a trimis o notificare prin care ma pune in intarziere si ma ameninta ca ma da in judecata, fiindca (spune el) m-a tot chemat sa-mi predea dar nu m-am dus, (dar nu m-a chemat) + pt. ca nu mi-am indeplinit obligatia de a-i achita restul de 3.000 euro (pt. care si-a pus ipoteca, bani pe care nu i-am platit pt. ca nu era gata ap.).

Ce pot sa fac?

P.S. Eu am platit chirie 8 luni de zile...timp in care el da vina ca eu nu m-am dus sa-mi iau ap. in posesie, si zice ca-mi va cere daune interese. (Eu inca am antecontractul in care se precizeaza ca suma e de fapt 50.000 euro).

Multumesc mult!!!
Cel mai recent răspuns: Jurist TM , utilizator 14:33, 15 Noiembrie 2010
si dvs il puteti ameninta ca ii faceti plangere penala pentru ce v-a sugerat sa faceti...una sa platiti si alta sa treceti in acte oficial mai ales ca aveti si dovezi.
depinde cum au stat treburile, puteti si dvs sa-i cereti daune.
nu pot spune exact pasii care trebuiesc facuti ca nu imi dau seama cum a stat situatia .
daca ar fi fost dupa mine, nu i-as fi facut nici un "rau". eu voiam doar apartamentul...dar daca el a trebut la amenintari...

as putea solicita si eu chiria (pietei) pt. apartament, pt. intervalul dintre data la care trebuie facuta predarea posesiei si data cand ma cheama efectiv?

Dar eu as putea fi acuzat cu ceva ca am acceptat o suma mai mica? eu habar nu am, el are avocat si m-a prostit cum a vrut.

apropo, nici tva nu a platit, cu toate ca e pers. fizica si-a vandut zeci de apartamente...doar ca e mare politist cu relatii (vinde apartamente, dar in declaratie de avere figureaza cu un matiz si atata)
cum va demonstra ca dezvoltatorul i-a sugerat sa declare o suma inferioara valorii reale de achizitie ??
putine sanse sa demonstrati acest lucru .

cred sincer ca sansele sunt in favoarea dezvoltatorului, toate inscrisurile demonstrand ca v-ati inteles asupra sumei de 50.000 euro.
antecontractul s-a facut la suma de 50.000 euro, dar contractul final la suma de 25.000 euro!!! banuiesc ca el plateste impozit dupa suma...insa mie, cred ca tot cam atata imi era plata la notar...:(
Ar fi mai multe aspecte de discutat:
In contractul de vanzare cumparare ce data se specifica pentru predarea apartamentului?
Ati primit din partea lui in scris vreun act prin care va solicita sa va prezentati pentru predare-primire?
Ar fi bine daca ati putea reveni cu mai multe amanunte.

Alte discuții în legătură

Clauză antecontract v-c nerespectată de dezvoltator. pot renegocia contractul? kaz89 kaz89 Buna ziua,acum cateva luni am cumparat o garsoniera intr-un cartier rezidential in valoare de 33000eur.Initial am platit 1500 euro pentru rezervare,ulterior am ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unei intelegeri bilaterale de plata a unui imobil IonutC82 IonutC82 Buna , As dori si eu sa stiu cateva lucruri despre rezilierea unei intelegeri bilaterale de plata a unui imobil incheiata la un notar public. Am vrut sa ... (vezi toată discuția)
Cerere de rezervare apartament morosanucarmen morosanucarmen Am incheiat o cerere de rezervare a unui apartament pt care am platit 90% din valoare , urmind ca la receptia apartamentului si incheierea contractului de ... (vezi toată discuția)