avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerere de rezervare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerere de rezervare apartament

Am incheiat o cerere de rezervare a unui apartament pt care am platit 90% din valoare , urmind ca la receptia apartamentului si incheierea contractului de vinzare-cumparare sa mai achit restul de 10%.
Ap. este gata; sint multumita de ce au facut dar, unele lucruri specificate in antecontract, nu au fost respectate. De ex: nu au pus usa antiefractie, plase de tintari :) si obiecte sanitare din inox.

Promitentul-vinzator este persoana fizica. Ma asigura ca toate vor fi conform intelegerii scrise dar nu achizitioneaza lucrurile care sint stipulate in antecontract.
Mai mult, in antecontract scrie ca daca depaseste termenul de predare al ap., va plati "valoarea chiriilor practicate la acea data pt ap. similare de pe piata".

Cum pot sa-l constring sa faca ce trebuie? Ce ma sfatuiti? Sa ma duc cu un avocat si un tehnician la receptia ap. si incheierea contratului de vinzare-cumparare? Sa-i cer facturile prin care sa-mi dovedeasca ca a pus obiecte de inox etc?
Daca nu-si indeplineste obligatiile rezultate din rezervare, pot sa-i dau mai putini bani din cei 10% ramasi de platit?
Cel mai recent răspuns: morosanucarmen , utilizator 11:36, 12 Noiembrie 2009
desigur, acele persoane prezente la predarea-primirea noului apartament va vor fi de ajutor ; insa, nu cred ca veti [putea sa scadeti diferenta de pret, daca nu se remediaza lipsurile, intrucat nu cred ca va fi de acord sa intrati in posesia apartamentului.
pentru aceste lipsuri, aveti actiunea petnru vicii in constructii, actiune care trebuie declansata in timp de un an, dupa identificarea si estimarea tuturor problemelor pe care le veti descoperi dupa ce va veti muta.
Sigur, puteti cere si daunele reprezentand cv chiriei medii, in caz de intarziere, in cazul in care nu veti ajunge la o solutie amiabila.
Problema este ca promitentul-vinzator nu vrea sa cumpere usa antiefractie asa cum scrie in antecontract.
Acest antecontract nu-l obliga sa-si respecte intelegerea scrisa? Din aceasta cauza am intrebat daca nu pot sa scad ceva din ultima transa de bani pe care ar trebui sa o platesc cind inchei actul de vinzare-cumparare.
Nu poate fi acuzat de rea credinta?
Cum pot "sa-l conving" sa-si faca treaba pt care a fost platit mai mult de 90 % din valoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpar ap nou! help me! morosanucarmen morosanucarmen Am incheiat un antecontract de vinzare cumparare pt cumpararea unui ap nou. Ap costa 68.000 euro. Am platit avans=58.000 euro. Urmeaza sa mai platesc la ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontractului de vinzare cumparare zilah zilah Daca din vina vinzatorului n-a fost posibil sa incheiem contractul de vinzare-cumparare timp de sase luni ,ce despagubire putem sa-i cerem? (vezi toată discuția)
Intrebare alinaaline alinaaline Am inchieiat un precontract de vanzare-cumparare la notariat pt un apartament nou,cu termen de predare in dec 2008.La semnarea precontractului s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)