avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpar ap nou! Help me!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpar ap nou! Help me!

Am incheiat un antecontract de vinzare cumparare pt cumpararea unui ap nou. Ap costa 68.000 euro. Am platit avans=58.000 euro. Urmeaza sa mai platesc la incheierea actelor inca 10.000 euro.

Fata de antecontractul semnat, vinzatorul nu a respectat anumite conditii: nu a pus usa antiefractie, nu a pus baterii de inox, etc. La o prima discutie, a spus ca nu este dispus sa faca inlocuirile, remedierile necesare si, daca nu ne convine, a zis sa nu-l mai cumparam.

Eu vreau sa cumpar neaparat acest ap dar ar fi normal sa primesc niste compensatii pt ceea ce nu a facut conform contractului. Mai mult, conform contractului ar trebui sa plateasca o suma egala cu valoarea chiriei de pe piata pt lunile de intirziere a predarii ap.

Ce ma sfatuiti sa fac? Ce mijloace de atac am? Cred ca antecontractul il obliga si nu poate renunta cind vrea el...adica sa nu-mi mai vinda ap?? Avansul l-am dat acum 10 luni! La notar, la incheierea vinzarii-cumpararii, sa trec tot ce nu a facut conform contractului cu clauza de remediere a problemelor?

Sa angajez un avocat? Cum se procedeaza? Se plateste o consultatie la avocat si apoi se incheie un contract? Sa ma duc la notar cu avocatul?
Va multumesc mult pt ajutor!

Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 20:30, 18 Ianuarie 2010
buna seara!
depinde ce doriti dvs.
daca doriti sa semanti contarctul in aceste conditii, sau poate doriti sa rezolutionati antecontractul.
nu aveti inserata prin antecontarct vreo clauza penala de genu dac prezentul contract nu se incheie din vina promitentului vanzator, atunci acesta din urma este obligat sa dea inapoi promitentului cumparator dublul avansului primit.
la notar puteti mereg cu av daca va hoatarati sa incheiati contractul de vanz cump.
daca actul este redactat de catre un av noatrul va poate face reducere la onorariu de pana la 15%.
Vreau sa semnez si sa cumpar ap. Dar as vrea sa obtin o reducere pt faptul ca nu si-a indeplinit in totalitate obligatiile.
Nu am o asemenea clauza, din pacate!
Ce redacteaza avocatul? Actul de vinzare-cumparare? Vinzatorul vrea sa mearga la notarul unde incheie de obicei afacerile sale.
Ce credeti ca as putea face?
buna seara
daca nu va intelegeti cu privire la reducera pretului, putei promova pe cale de instanta o actiune pentru reducera pretului, intrucat prop nu si-a respectat obligatiile asumate in antecontract.
da av va redacteaza actul de vanzare cumparare.
notarul doar il autentifica.
pp ca si av sa va insoteasca la semnarea contractului deoarece va semna si el actul.
Credeti a voi avea cistig de cauza in instanta?

Cind merg la avocat, cum se procedeaza? Platesc avocatului o taxa de consultanta? Inchei cu avocatul un contract ca sa ma reprezinte? Cam cit costa o consultanta la avocat? CIt ar costa incheierea unui contract ca sa ma reprezinte in instanta?
buna seara!
cereti o consultatie unui av, prezentati actele pe care vi le va solicita si functie de opinia pe care si-o formeza cu privire la speta dvs o sa va comunice si taxele de reprezentare in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune sinalagmatica sonia.maria sonia.maria este legala promisiunea sinalagmatica cu privire la substituirea de promitent-cumparator ?in speta e vb de promitent-cumparator care doreste sa vanda o ... (vezi toată discuția)
Precontract nerespectat bularca daniel bularca daniel am facut un precontract de vanzare cumparare de mana pentru un teren am achitat o suma de bani si nu a fost respectat de catre vanzator. acest act poate fi ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea antecontractului de vinzare cumparare zilah zilah Daca din vina vinzatorului n-a fost posibil sa incheiem contractul de vinzare-cumparare timp de sase luni ,ce despagubire putem sa-i cerem? (vezi toată discuția)