avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... precontract nerespectat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

precontract nerespectat

am facut un precontract de vanzare cumparare de mana pentru un teren am achitat o suma de bani si nu a fost respectat de catre vanzator. acest act poate fi recunoscut in instanta?
Un antecontract de vinzare cumparare, chiar prin inscris ub semnatura privata, da nastere la drepturi si obligatii recipoce intre parti. Este important ce fel de clauze ati prevazut in acest act. Daca nu ati stabilit un termen la care sa va prezentati la notar pentru a incheia act autentic de vinzare cumparare, in cazul in care dvs. v-ati indeplinit obligatiile asumate si ati fost de buna credinta , este util sa trimteti o notificare promitentului vinzator, prin care sa-i solicitati acest lucru, stabilind si o data certa. In cazul in care cu rea credinta refuza sa -si indeplineasca obligatiile asumate, puteti solicita instantei sa pronunte o hotarire care sa tina loc de act autentic de vinzare cumparare ( urmind ca in procs sa faceti dovada indeplinirii de catre dvs. a obligatiilor ce va reveneu)
Acuma, depinde şi de ceea ce aţi scris în el, de faptul că promitentul este sau nu proprietar, de multe altele.

În principiu, un asemenea antecontract (promisiune de vînzare-cumpărare) vă dă dreptul să vă adresaţi instanţei într-o acţiune în prestaţie tabulară.

p[recontractul a fost facut cu persoana care apare pe titlu de proprietate si s-a stabilit si o data care a expirat acum un an.am dat avans 14000 ron si se plange ca nu are bani pentru intabulare. am stipulat la clauze ca daca nu respect precontractul pierd avansul sau in cazul dumneaei restituie dublu avans
Putei opta fie pentru obligarea promitentului vinzator sa-si respecte obligatia de a va vinde ( daca vreti neaparta sa dobinditi terenul), fie pe obligarea acestuia la restuirea dublului avansului achitat. Obligatia de a intabula titlul de proprietate e insarcina vinzatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract de vanzare-cumparare, probleme cu promitentul cumparator liviu f liviu f Buna ziua. In urma cu citeva luni am pus o intrebare. Deoarece intrebarea era foarte vaga, era normal ca si raspunsurile pe care le-am primit, cu toata ... (vezi toată discuția)
Se poate rezilia un antecontract pe motiv de neplata a impozitului pe cladire de catre promitentul-cumparator? mihacireasa mihacireasa Se incheie un antecontract de vanzare-cumparare prin notariat; totodata, promitentul-cumparator se si muta in apartament, lucru mentionat in antecontract ... (vezi toată discuția)
antrebare juridica moni79 moni79 am facut un precontract de vanzare cumparare cu un termen de 3 luni iam dat un avans de 17500euro la data stabilita ptu ancheierea contractului de vanzare nu ... (vezi toată discuția)