avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... antrebare juridica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

antrebare juridica

am facut un precontract de vanzare cumparare cu un termen de 3 luni iam dat un avans de 17500euro la data stabilita ptu ancheierea contractului de vanzare nu sa prezentat la notariat,pe motiv caci nu vrea sa mai vanda.clauzele fiind,n neprezentarea cumparatorului pierde avansul iar promitentul vanzator ai restituie suma dubla.ca castig de cauza as avea an situatia asta.
Notificati- l in scris, apoi daca va loviti de refuzul de a incheia actul de vanzare-cumparare, actionati-l in instanta.
Antecontractul de vinzare cumparare poate fi valorificat in instanta in sensul obtinerii unei hotariri care sa tina loc de contract autentic de vinzare cumparare in situatia in care una dintre parti refuza sa isi indeplinbeasca voluntar obligatiile pe care si le-a asumat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract nerespectat bularca daniel bularca daniel am facut un precontract de vanzare cumparare de mana pentru un teren am achitat o suma de bani si nu a fost respectat de catre vanzator. acest act poate fi ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Valabilitate antecontract cumparare casa viorel2rusu viorel2rusu Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele: " Prezentul antecontract are valabilitate pana la data ... (vezi toată discuția)