avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... precontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

precontract

Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in judecata ca sa ma faca sa renunt in cazul in care nu vrea sa imi mai vanda? Eu ca cumparator sunt pur si simplu obligat sa accept dublul avansului cum am prevazut in precontract. Ce pot sa fac daca nu vreau sa renunt la cumparare?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: mihaela.tasulea , utilizator 23:00, 4 Martie 2009
Depinde de ceea ce este mentionat in antecontract (precontract) .Daca se prevede in mod expres ca in caz de renuntarea la vanzare din partea vanzatorului acesta va returneaza dublul avansului primit , nu aveti sanse in instanta. Dar , cum am precizat depinde de clauzele din antecontract.
clauza din contract suna asa: "In cazul in care promitentul vanzator refuza sa mai contracteze cu promitentul cumparator imobilul descris mai sus la pretul final si in conditiile prevazute in prezentul antecontract, acesta se obliga sa achite promitentului cumparator dublul sumei acordate drept avan s iar in cazul in care promitentul cumparator refuza sa mai cumpere acest imobil in conditiile de mai sus, acesta va pierde suma avansata."
pai chiar in aceasta clauza sta scris raspunsul pe care il cautati
si mai adaug faptul ca si eu m-am razgandit dupa 5ani la un antecontract genu tau si instanta mi-a dat castig de cauza nu lor...ca doar ei aveau un precontract d-asta si eu eram proprietarul...

ei nu au de ce sa va dea in judecata
de ce ar face-o? sa spuna ca nu mai vand?? nici vorba
poate dvs ca vreti sa se perfecteze acest precontract...dar...sanse slabe...

multa bafta totusi
Acum nu mai puteti decat sa primiti dublul avansului achitat, in situatia in care promitentul- vanzator este de acord sa va restituie/dea suma de buna voie.In caz contrar, va trebui sa ajungeti in instanta.
Daca doreati in mod ferm sa cumparati imobilul, cunoscand riscul ca promitentul-vanzator putea sa se razgandeasca, trebuia sa inserati o clauza in acest sens in precontract, situatie in care puteati cere recunoasterea actului in instanta, pronuntandu-se o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare, evident cu obligatia dvs. de a achita diferenta de pret la data stipulata in antecontract.
Anterior semnarii antecontractului ar fi trebuit sa ne intrebati!
Poate asa a fost sa fie ...

Av. Cermak Iuliana

da, am inteles.E greu cu interpretarea legilor atunci cand nu esti de meserie. Si nu te gandesti sa-ti mai iei avocat si inainte sa cumperi. Desi e mai nine sa previi decat sa corectezi apoi.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrare in posesie a unui apartament skkyps_ady skkyps_ady Cine imi poate spune ce se poate face in cazul in care un promitent vanzator nu se prezinta sa faca actele la data stabilita?cum se poate intra in posesia ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare pritty pritty Buna ziua, Am si eu o intrebare \\"usturatoare \\", am facut o promisiune de vanzare cu un avans si restul de bani in rate . Daca cumparatorii nu-si respecta ... (vezi toată discuția)
Se poate anula un precontract de vanzare -cumparare ca fiind din vina ambelor parti busuioct busuioct Am incheiat un precontract de vanzare cumparare , in calitate de vanzator , ptr un apartament de 3 camere cu client ce cumpara prin \"prima ... (vezi toată discuția)