avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrare in posesie a unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrare in posesie a unui apartament

Cine imi poate spune ce se poate face in cazul in care un promitent vanzator nu se prezinta sa faca actele la data stabilita?cum se poate intra in posesia apartamentului?ce proceduri trebuiesc urmate?
Cel mai recent răspuns: monalisa1500 , utilizator 00:39, 2 Decembrie 2010
ce scrie in antecontract? de obicei, daca promitentul se razgandeste , plateste beneficiarului dublul avansului (sau ce anume ati prevazut in antecontract). ar trebui sa ajungeti in instanta, vorbiti cu un avocat!
pai in antecontract zice ca daca promitentul cumparator se razgandeste pierde avansul dat daca vanzatorul se razgandeste atunci sunt 2 variante:1 sa dea dublul sumei sau sa se adreseze unei instante sa dea un act care tine loc de act de vanzare cumparare
in functie de clauzele antecontractului:
- mergeti in instanta si solicitati prin obligatia de a face - de a semna contartculd e vanzare -cumparare
- daca s-a achitat o suma catre promitentul vanzator , sigur clauza a fost sa va plateasca dublu daca se razgandeste in privinta vanzarii
pai asta ma intereseaza daca se poate merge in instanta sa fac chestia asta adika sa semneze actele de vanzare cumparare dar ideea e cu banii....eu nu am dat toti banii iar daca ma adresez instantei din cate stiu eu trebuie sa achit si restul...cui?
Antecontractul este tot un contract. Aveti doua variante: ori va acceptati pierderea avansului, ori deschideti actiune in instanta, daca nu reusiti sa va intelegeti pe cale amiabila.

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare sosososo sosososo Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: am incheiat un antecontract vanzare-cumparare pt un teren intravilan (eu vanzatorul).In contract ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare andrei977 andrei977 Buna ziua, De curand am incheiat un antrecontract de vanzare cumparare pentru un imobil in calitate de promitent cumparator si am achitat aproximativ 4% din ... (vezi toată discuția)