avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrare in posesie a unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrare in posesie a unui apartament

Cine imi poate spune ce se poate face in cazul in care un promitent vanzator nu se prezinta sa faca actele la data stabilita?cum se poate intra in posesia apartamentului?ce proceduri trebuiesc urmate?
Cel mai recent răspuns: monalisa1500 , utilizator 00:39, 2 Decembrie 2010
sa promovati o actiune in instanta prin care aceasta sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
offfff! cum se poate pronunta o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare daca pretul nu a fost achitat integral?????????????? eventual promitentul vanzator poate fi obligat sa va plateasca dublul avansului pe care l-ati achitat... dar e cam ciudata clauza asta din antecontract, in conditiile in care pretul nu s-a platit integral! parerea mea este ca, din neatentie, la notariat s-a schimbat numai suma ce reprezenta avansul, iar restul a ramas neschimbat (de la vreun antecontract autentificate inainte, in care pretul a fost achitat integral).

@lumi71- antecontractul nu este un contract! prin contract se transmite dreptul de proprietate asupra unui bun, pe cand intr-un antecontract doar se promite vanzarea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract vanzare cumparare sosososo sosososo Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: am incheiat un antecontract vanzare-cumparare pt un teren intravilan (eu vanzatorul).In contract ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare andrei977 andrei977 Buna ziua, De curand am incheiat un antrecontract de vanzare cumparare pentru un imobil in calitate de promitent cumparator si am achitat aproximativ 4% din ... (vezi toată discuția)