avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Antecontract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Antecontract vanzare cumparare

Buna ziua.Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: am incheiat un antecontract vanzare-cumparare pt un teren intravilan (eu vanzatorul).In contract este prevazuta clauza: in cazul in care cumparatorul se razgandeste va pierde avansul dat, iar cumparatorul va plati dublul avansului primit.Cum pot rezilia acest antecontract nemaidorind vanzarea terenului? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sosososo , utilizator 16:47, 7 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Platind dublul avansului!
Si poate sa ma actioneze in judecata?El vrea terenul cu orice pret!
Daca imi noteaza in CF?ce pot face?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Platind dublul avansului!

Poate sa va actioneze si are 99% sanse sa va castige in sensul ca va trebui sa va dea banii (diferenta) si va ramane cu terenul.
Va rog sa ma scuzati, dar nu-mi este f.clar.Daca exista clauza in contract
(de razgandire), de ce nu o pot fructifica?Va multumesc frumos.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Poate sa va actioneze si are 99% sanse sa va castige in sensul ca va trebui sa va dea banii (diferenta) si va ramane cu terenul.

Pai o puteti fructifica platindu-i dublul avansului.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va expun urmatoarea situatie: in luna mai am incheiat ... danieltan danieltan Buna ziua! Va expun urma toarea situatie: In luna mai am incheiat cu o persoana fizica un inscris - promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren, ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren in rate marfan marfan Buna ziua, E vorba de un precontract de vanzare cumparare catorva parcele de teren alaturate. Se plateste un avans, apoi in mod regulat cate o rata timp de ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare paul_2008 paul_2008 Buna-ziua, Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare apartament,din care am predat la data semnarii sale un avans de 15.000 lei. Contractul trebuia ... (vezi toată discuția)