Buna ziua, am un antecontract de cumparare a unui imobil in care sunt precizate urmatoarele:
" Prezentul antecontract are valabilitate pana la data perfectarii actului autentic de vanzare cumparare, respectiv pana la data de 08.12.2009, termen care poate fi prelungit cu acordul scris al partilor."
Contractul nu a fost incheiat pana azi si nici nu s-a facut o prelungire a lui.
Ma intereseaza sa stiu daca el mai este valabil si ce se poate face in cazul acesta? Proprietarul spune ca nu poate incheia contractul deoarece casa respectiva se afla pe un teren parcelat gresit, acum a deschis actiune de judecata pentru parcelare, etc... Banii au fost dati deja in mare parte ca avans si sunt mentionati in acest antecontract, cu mentiunea ca daca nu se va realiza contractul, vanzatorul sa restituie dublul sumei.
Se mai mentioneaza ca "prezentul precontract constituie titlu exectutoriu, potrivit art.6 din Legea..."
Multumesc,
O zi buna
Aveti posibilitatea sa va adresati instantei pentru ca aceasta sa pronunte o hotarare care sa tine loc de act autentic de vanzare -cumparare . Sau puteti pretinde de la promitentul vanzator dublul-avansului , asa cum este mentionat i n antecontract, deoarece nu a respectat intelegerea.
Daca vanzatorul nu s-a mai prezentat în vederea perfectării actului în formă autentică il puteti actiona in judecata solicitand instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare in cazul in care mai doriti in continuare achizitionarea acelui imobil, in caz contrar puteti sa va prevalati de prevederea din antecontract prin care vanzatorul este obligat sa restituie dublul avansului.
Puteti cere in instanta rezolutiunea contractului si sa obtineti dublul sumei.
Sau puteti sa mai asteptati.
Ce intelegeti prin parcelare?S-a deschis un proces in urma caruia se va face lotizarea?Este un proces de iesire din indiviziune?
buna ziua .
in functie de ceea ce doriti dvs. sa faceti in continuare, aveti urmatoarele posibilitati :
1) va adresati instantei de judecata solicitand :
- pronuntarea unei hot. care sa tina loc de act autentic de v-c ;
- rezilierea antecontractului si obligarea promitentului-vanzator la restituirea catre dvs. a dublului avans platit ;
2) faceti un act aditional la antecontractul de vanzare-cumparare , acordand un termen nou promitentului-vanzator, in ceea ce priveste perfectarea vanzarii , pt. ca acesta sa-si rezolve problemele .
Multumesc mult pentru raspuns. Este vreo problema din partea mea pentru faptul ca nu s-a incheiat prelungirea precontractului sau contractul in sine la termenul stabilit in precontract? Adica eu trebuie sa demonstrez ca proprietarul nu a vrut?
Precontract casa
balasaf
Buna ziua! in data de 30.07.2015 am semnat un precontract pentru cumpararea unei case, dand un avans de 2000 euro si urmând ca pana in data de 30.11. 2015 sa ... (vezi toată discuția)