avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nerespectarea antecontractului de vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nerespectarea antecontractului de vinzare cumparare

Daca din vina vinzatorului n-a fost posibil sa incheiem contractul de vinzare-cumparare timp de sase luni ,ce despagubire putem sa-i cerem?
depinde ce scrie in promisiunea de vanzare cumparare!;)
zilah a scris:

Daca din vina vinzatorului n-a fost posibil sa incheiem contractul de vinzare-cumparare timp de sase luni ,ce despagubire putem sa-i cerem?

uitati-va bine in antecontract la clauze si cititi acolo cu atentie. chiar din acele clauze, singur/a veti gasi raspunsul.
daca nu prevede nimic, puteti cere daune o anumita suma care o veti stabili cu avocatul dvs, dupa ce ii veti da sa va studieze actul in discutie.

av.m.vasilescu
Va multumesc! Apartamentul a fost ipotecat, fapt ce noi am aflat dupa ce am platit apartamentul. Fostii proprietari au platit datoriile catre banca dupa sase luni. Despre aceasta situatie nu specifica nimic in antecontract.
suma platita cu titlu de avans +clauza penala daca este stipulata o astfel de clauza in contract.
De regula, daca promitentii-vanzatori se razgandesc, cumparatorii promitenti pot solicita dublul sumei platita ca avans, aspect care ar trebui mentionat in antecontract.
Cititi cu antentie antecontractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare /cumparare - vanzator inselat leusan leusan Se intocmeste o promisiune de v/c , se plateste pretul integral. , imobilul nu are carte funciara si din acest motiv nu s-a facut direct ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu antecontractul Lylaa Lylaa Buna seara, Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament, care expira pe 30 noiembrie 2012. In el este mentionat ca daca proprietarul se ... (vezi toată discuția)
Promisiune sinalagmatica sonia.maria sonia.maria este legala promisiunea sinalagmatica cu privire la substituirea de promitent-cumparator ?in speta e vb de promitent-cumparator care doreste sa vanda o ... (vezi toată discuția)