avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumpararea unui teren cu acte de mina( anul1952 )
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumpararea unui teren cu acte de mina( anul1952 )

tatal meu a cumparat in anul 1952 in bucuresti in catierul ghica tei sect2 un loc 150m, cu acte de mina.Majoritatea oamenilor de acolo asa cumparau cu acte de mina ,au constuit o casa cu 3 camere.Dupa revolutie lumea a inceput sa-si faca acte.Am inceput si noi demersurile dar spre sfirsit avocata a decedat noi am aflat tirziu am pierdut procesul si banii ca i-am dat pe toti, tata a murit iar mama in virsta de 82 ani nu mai are putere s-o ia de la capat. Suntem cu impozitele la zi.Am auzit de la mai multe persoane ceva de ordinul prefectului fiind cumparat inainte de1960 multumesc f mult.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:00, 15 Noiembrie 2010
se poate cere constarea uzucapiunii / in instanta.
Se depune la primarie un dosar pentru obtinerea Ordinului Prefectului, in baza art. 23 din legea 18/1991:
- cerere;
- extras registrul agricol 1986-1990 si registrul posesorilor 1990 pentru pozitia aferenta imobilului (de la primaria de sector);
- copie act de mana;
- acte stare civila solicitanti;
- istoric rol fiscal;
- certificat mostenitor de pe urma tatalui;
- schita cadastrala;
- declaratii vecini cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din acte.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
Kyandra, moderator
Adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala e situat terenul , in vederea constarii uzucapiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Parintii au construit pe terenul bunicilor acum 32 de ani, cum pot dobandi proprietatea? bgeorgeta bgeorgeta In urma cu 32 de ani (in anul 1977), parintii mei si-au construit o casa in curtea bunicilor din partea tatalui. In anul 1986 a decedat bunica, iar in 1987 a ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate ANAMARIA0702 ANAMARIA0702 Buna ziua!Am o intrebare cu privire la modul cum ar putea mama mea sa obtina un act de proprietate.Situatia sta cam asa:parintii mei au cumparat o casa de la ... (vezi toată discuția)