prazaro a scris:
Iti multumesc pentru intentia de a ma ajuta, dar si eu am cautat un pic pe net inainte de a pune intrebarea aceasta pe forum si deja stiu ce stii si tu... Uite aici link-ul:
[ link extern ]
;)
Eu as avea nevoie de niste raspunsuri cat de cat concrete la niste intrebari concrete...
E o mica confuzie cu privire la Registrul Inventar pentru ca exista doua tipuri de Registru Inventar, si anume cel cu codul 14-1-2, care e folosit pentru inventarierea conturilor de activ si pasiv (descrierea lui elis de mai sus) si 14-1-2
/a care e folosit pentru inventarierea mijloacelor fixe, a obiectelor de inventar ... lucruri palpabile. Din cate stiu eu la PFA trebuie completat cel din urma, 14-1-2/a, primul neavand sens, contabilitatea in partida simpla nefiind bazata pe conturi ci mai mult pe jurnale.
Mai multe detalii despre registrele necesare unui PFA gasesti aici, desi articolul e din 2006 si e posibil sa existe mici diferente legislative:
[ link extern ]
Uite ce se zice in articol despre registrul inventar:
In Registrul-inventar (cod 14-1-2/a) se trec toate bunurile si drepturile aferente desfasurarii activitatii (imobilizari, obiecte de inventar, stocuri etc. - valori materiale aflate in gestiune). Registrul-inventar se intocmeste la contribuabili intr-un singur exemplar si serveste ca document de inregistrare a bunurilor achizitionate sau realizate, pe baza documentelor justificative.