avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie de plata

Stimati domni,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am primit o somatie de plata pentru un serviciu prestat in baza unei comenzi(prin formular de comanda nu contract) trimisa prin fax unei firme din Slovacia prin care am solicitat servicii publicitare pe un site public - aparitia datelor firmei = nume , adresa, telefon.
Formularul a fost completat si expediat dintr-o confuzie, dar acesta prevedea prestarea de servicii pe o perioada de 3 ani!!!!! iar suma de 1224 de euro fiind cv/an.
Am primit somatia deja pt valoarea primei facturi, in posesia careia nici macar nu am intrat.
Va rog sa imi spuneti daca simpla comanda trimisa doar prin fax poate tine loc de contract si ni se pot imputa aceste sume cu toate ca noi am solicitat in scris intreruperea serviciilor comandate.
Ma intereseaza daca pot cere instantelor noastre executarea silita (furnizorul este slovac).
Ni s-a spus ca putem rezilia comanda doar dupa achitarea unei sume de 2440 de euro.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: silvi@ , utilizator 10:24, 16 Noiembrie 2010
la ce interval dupa expedierea formularului ati solicitati intreruperea serviciilor comandate?
in unele situatii comanda tine loc si de contract si da,va pot actiona in judecata .dati-ne mai multe detalii
Am solicitat anularea comenzii in momentul in care am constatat ca ne-a ajuns somatie de plata, abia atunci am realizat ca s-a produs o eroare. Cam o luna dupa expedierea comenzii. Cert este ca am fi vrut sa achitam serviciile prestate pana atunci cam 150 de euro (decursul unei luni) insa dumnealor nu vor sa anuleze sub nici o forma decat dupa plata sumei de 2440 de euro ca suma penalizatoare. Ce putem face? Firma noastra nu isi poate permite nicicum plata acestor sume uriase. Ne pot cere executarea silita in cazul in car ca documente nu exista decat acest formular de comanda?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz la plata factura externa manuelacarmen manuelacarmen Stimati domni, Va rog sa ma sprijiniti intr-o problema. Ce se intampla daca refuz la plata o factura, care nici macar nu a intrat in posesia noastra(a ... (vezi toată discuția)
Posibila escrocherie... gabryel82 gabryel82 In luna mai 2010 am primit prin posta un formular (nesolicitat, in limba engleza) cu un cupon pentru a trece datele companiei mele si a-l returna ... (vezi toată discuția)
Returnare bani produs pe comanda intre persoane juridice Anellym01 Anellym01 O firma a solicitat prin mail si telefonic catre alta firma, realizarea unui produs pe comanda (printarea unui tapet cu model custom), a primit o factura ... (vezi toată discuția)