avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuzul Presedintelui asociatiei de proprietari sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuzul Presedintelui asociatiei de proprietari sa semneze

Buna ziua, Problema sta in felul urmator

La parterul unui bloc am un magazin care functioneaza din anul 2005, acum s-a schimbat conducerea asociatiei de proprietari si respectiv si presedintele acestuia,
Acesta nu vrea sa imi stampileze cererea pe care trebuie sa o depun la primarie pentru obtinerea autorizatiei de functionare.

Tin sa precizez ca am fost din usa in usa la aproape toti locatarii si am obtinut 32 de semnaturi, ( o parte dintre acestia nu au fost acasa)

Este sau nu obligat presedintele in conformitate cu tabelul obtinut sa puna stampila? Tinand cont de faptul ca presedintele este ales de 50+1 din locatari, iar eu in tabel intrunesc majoritatea relativa.

Acesta a declarat ca imi semneaza daca vin cu tabelul cu acordul 100% al locatarilor. Lucru imposibili deoarece el nu va semna.

Ce pot sa fac, Va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: sarbu_robert , utilizator 20:58, 17 Noiembrie 2010
Daca acel magazin functioneaza din 2005, de ce va trebuie acum autorizatie?
Pana acum ati functionat fara autorizatie?
Are vreo legatura aceasta autorizatie si functionarea magazinului cu vechiul sau noul presedinte, adica daca nu se schimba presedintele dumneavoastra nu va trebuia autorizatie?
Oricum formularul de la Registrul comertului are rubrici pentru semnatura vecinilor direct afectati si conducere asociatiei si nu pentru ceilalti proprietari din bloc.
Din 2005 pana acum am primit avzitul faborabil al vecinilor direct afectati si al presedintelui. Numai ca acum noul presedinte nu vrea sa puna stampila.

Autorizatie imi este necesara la Primarie.
Legal,nu este prevazut ca presedintele asociatiei de proprietari sa acorde aviz favorabil sau sa stampileze orice document.,prezentat de tertii cu care asociatia de proprietari a detinut/detine ,raporturi contractuale
Una din atribuțiile presedintelui este de a reprezenta asociația in
relatia cu terți.
Interventie moderator

@sarbu_robert

Am rugamintea sa nu mai postati aceeasi problema in alt topic si sub alt ID (ionut555). Ati primit aici raspunsuri si tot aici o sa vi se mai raspunda daca va gasi cineva de cuviinta sa o faca.

Alte discuții în legătură

Acord asociatie proprietari pentru amplasare banner in dreptul apartamentului ClaudiuCloud ClaudiuCloud Buna ziua, Dorim sa aplasam un banner pe fatada blocului, in dreptul apartamentului unde avem inchiriat spatiul de birou (balcon, colt bloc, fata ... (vezi toată discuția)
Modificari apartament fara aprobarea administratorului - ce pot face? cristinacarstoiu cristinacarstoiu Buna ziua Recent am cumpara un apartament. As dori sa fac modificari legate spargerea unor pereti,nu de rezistenta, cum ar fi desfintarea camarii din ... (vezi toată discuția)
Atributiile presedintei unei asociatii de locatari kaporalis kaporalis Ma confrunt cu urmatoarea situatie: doresc inchirerea unui apartament unei persoane juridice pentru care este nevoie de acordul acociatiei de proprietari din ... (vezi toată discuția)