avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Accident de munca, concediu medical
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Accident de munca, concediu medical

Buna ziua!
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum se calculeaza CM in cazul unui accident de munca, cate zile suporta angajatorul si ce particularitati mai sunt in acest caz, cu care nu m-am confruntat pana acum.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: P.Daniela , utilizator 17:46, 19 Noiembrie 2010
accidentul de munca se calculeaza media pe 6 luni in urma de la data accidentului , cuantumul este de 80% din media veniturilor brute realizate in urma pe 6 luni , in caz de urgenta medico chirurgicala este de 100%
"Indemnizatia pentru incapacitate temporarã de muncã în cazul accidentului de muncã sau al bolii profesionale se suportã în primele 3 zile de incapacitate de cãtre angajator, iar din a 4-a zi de incapacitate, din contributia de asigurare pentru accidente de muncã si boli profesionale".
Legea 346/2002 actualizata art.34
Multumesc frumos!
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu dodorel62 dodorel62 Am boala profesionala declarata de 3 ani cu codul 529 ( Pneumoconioza minerului la carbune ) si acum am reusit sa vad un certificat medical al meu unde sunt ... (vezi toată discuția)
Accident de munca cod 003 Maria 198 Maria 198 Bună ziua, pentru un accident de munca cod 003,fractura maleola peroniera, cât % din salariul brut mi se oferă? Din câte am auzit se oferă salariul brut ... (vezi toată discuția)
Precizari accident de munca P.Daniela P.Daniela Buna ziua! Am rugamintea sa ma luminati #-o...si pe mine (nu am avut astfel de cazuri).... 1. Unde se depune certificatul medical eliberat in urma unui ... (vezi toată discuția)