avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecini indiscreti si bagaciosi
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecini indiscreti si bagaciosi

Buna ziua. Am 23 de ani, sunt o fata normala, absolventa, angajata si locuiesc in Bucuresti, cartier linistit, in apartamentul in care pana anul trecut am locuit cu ai mei- ei acum s-au mutat la tara. Mama mea, pensionata de mult timp, s-a "imprietenit" cu toate vecinele indiscrete, le-a bagat in casa, le-a vosrbit despre tot ce tinea de familia noastra (cu bune, cu rele, ca mai peste tot) si a pus vecinii sa il spioneze pe tata atunci cand ea a fost la munca in afara tarii acum 7 ani. De atunci eu am crescut si incet incet am devenit tinta urmaririlor lor. Orice fac, o suna pe mama sa o informeze, la ce ora vin, la ce ora plec si este vecina de vis a vis, cea mai "periculoasa" (o stie tot blocul si chiar si mama a patit-o) - asculta pe la usa. La mine in casa ma duc sa vorbesc la telefon in capatul celalalt, cu usile spre hol si usa de la intrare inchise, si asta de ani si ani. Am inceput sa o iau razna. Am surprins-o de cateva ori lipita de usa mea cand ieseam afara cu prietenul meu, cu treaba. nu mai am pace la mine in casa, din ora in ora am prin un tic de a deschide usa. Dimineata cand plec si aude cheia me ain usa deschide usa ei, se uita ce fac si apoi inchide (nu mai are vizor la usa, i-a schimbat usa fata ei din cauza ca era cunoscuta drept "vizorista"). Si in afara de asta, mai are si o catea agresiva pe care de ani de zile o tine la usa ei (abia de curand nu se mai repede la mine, dar maraie). Nu mai am prieteni, nu mai vine nimeni la mine de frica acestui caine si pentru ca la mien e ca la inchisoare, se vorbeste incet, sa tuseste incet, ne scriem pe hartie decat sa vorbim, pentru ca "peretii" au urechi si mama mea, sa ma ierte Dzeu, ea a iscat toate astea si ii place si ei la fel de mult barfa. Insa eu vreau sa am viata mea, intimitatea mea. Nu imi permit o chirie, ca as pleca si maine. Ce pot face, legal vorbind, cu aceasta fiinta de vis a vis care ma terorizeaza psihic? Am incercat sa vorbesc cu ea, dar nu s-a schimbat nimic. E o boala ceea ce face, dar imi face mie rau, o viata am si vreau liniste, altfel innebunesc si eu ca ea. Mama mi-a interzis sa ma iau de "prietenele" ei.
Va multumesc.
Acordati o importanta excesiva unor aspecte,care in fapt sunt minore in raport de interesele specifice varstei dvs
Detasati-ca complet de aceste aspecte, indreptati-va interesul si energia in directii si scopuri benefice dvs
Multumesc. Adevarul e ca de mica mi-a fost frica de mama pentru ca ma batea rau si acum mi-e frica de aceste "informatii" despre viata mea care ajung inevitabil la urechile ei. Am uitat sa specific, mama e certata cu toata familia, inclusiv cu mine, nu suporta pe nimeni, decat pe straini si vecini. Desi ma lasa sa stau in casa ei, nu vorbeste cu mine si aveti dreptate, ar trebui atunci sa profit de ce imi rezerva viata. Am un job super pentru varsta mea si vremurile astea grele, am un prieten pe care il iubesc enrom si care se poarta nemaipomenit, insa din cauza acestei fobii am capatat o agresivitate ingrozitoare, vorbesc urat apropiatilor, cand merg cu al meu acasa ne ascundem printre etaje ca evadatii, ma stresez, cand intram in casa pe furis imi vars nervii pe el si chiar am dat in el. Nu am cu cine vorbi. Imi vine sa plang, am o familie in care cearta a fost pe primul loc si nici acum, fara ei, nu am pace. Poate ar fi mai bine sa intru in casa cu capul sus? Insa mama il uraste (evident) si pe prietenul meu, si a zis ca daca aude ca vine pe acolo ii rupe picioarele. Credeti-ma, acum sunt la munca si acasa la mine e bunica mea. Reparam toata baia, au cedat instalatiile, am bagat zeci de milioane luna asta in casa asta si tot nu pot sa am intimitatea mea pentru ca imi zice ca e "casa ei". Sau ii zice bunicii mele: "lasa, sa bage bani in casa, ca de asta munceste". Ce i-am facut de isi bate joc asa de mine?
Mai bine nu reparam nimc si lasam inundatie in baie si peretii cazuti si cu banii aceia dadeam avans pentru o chirie. Acum am ramas cu nimic, s-au dus toate economiile... :-s
~ Conținut șters la cerere ~
Eu va multumesc pentru raspunsuri, nu vreaus a va contraziceti, inteleg toate pdv (mai putin pe ale vecinei mele..) . Eu am o varsta si inainte de a luat vreo decizie nedorita vreau sa cer si un sfat profesionist. Problemele juridice ne afecteaza si psihicul, fara indoiala. Poate de asta sunt aici, poate din ambele cauze.
P.S. Daca imi vad de treburile mele nu se lasa, am incercat ani la randul. Se poate vace plangere la politie? Dar nu am probe. Ce sa fac, sa ies cu un aparat foto si sa o fotografiez prin surprindere la usa mea? Sau sa ii inregistrez mesajele pe care i le da mamei mele? Sa fim seriosi.. Cred ca din toate astea tot nebunul (ea) sta in picioare.
Da...n-as vrea sa fiu in pielea dv....
si noi avem la bloc vecini curiosi...dar in cazul dv se pare ca este o curiozitate morbida.
Ce as face eu(metoda non juridica):
As monta deasupra usii de la intrare o camera de supraveghere(ca la banci-bancomate), as anunta-o ca exista acea camera, ca filmeaza non stop, ca este conectata la o sectie de politie impotriva hotilor, si ca daca cineva zaboveste la usa mai mult de 10 secunde, politia trimite echipajul sa prinda hotul. Explicati-i cu rabdare, cu multe detalii, ca totul ramane inregistrat la politie si la dv acasa, pe casete. Dupa 2 saptamani spuneti-i ca v-au chemat cei de la politie sa va arate filmarile si sa recunoasteti persoana care tot apare la usa dv(adica ea ascultand) si ca dv ati recunoscut-o pe vecina, ca cei de la politie au propus sa o amendeze...etc...restul depinde de imaginatia dv.:D

Alte discuții în legătură

Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)
Tulburarea linistii publice luar luar am si eu o problema de foarte mult timp cu vecinul de deasupra care nu nu stie (mai bine zis nu vrea) sa asculte muzica mai incet. problema este in felul ... (vezi toată discuția)
Program de liniste intr-un bloc muresann muresann Am citit chestiuni legate de problema cu programul de liniste (legea nr 61 , actualizata , L230 | 2007 ) insa tot a ramas cu un semn de intrebare . Se poate ... (vezi toată discuția)