Buna ziua. Am 23 de ani, sunt o fata normala, absolventa, angajata si locuiesc in Bucuresti, cartier linistit, in apartamentul in care pana anul trecut am locuit cu ai mei- ei acum s-au mutat la tara. Mama mea, pensionata de mult timp, s-a "imprietenit" cu toate vecinele indiscrete, le-a bagat in casa, le-a vosrbit despre tot ce tinea de familia noastra (cu bune, cu rele, ca mai peste tot) si a pus vecinii sa il spioneze pe tata atunci cand ea a fost la munca in afara tarii acum 7 ani. De atunci eu am crescut si incet incet am devenit tinta urmaririlor lor. Orice fac, o suna pe mama sa o informeze, la ce ora vin, la ce ora plec si este vecina de vis a vis, cea mai "periculoasa" (o stie tot blocul si chiar si mama a patit-o) - asculta pe la usa. La mine in casa ma duc sa vorbesc la telefon in capatul celalalt, cu usile spre hol si usa de la intrare inchise, si asta de ani si ani. Am inceput sa o iau razna. Am surprins-o de cateva ori lipita de usa mea cand ieseam afara cu prietenul meu, cu treaba. nu mai am pace la mine in casa, din ora in ora am prin un tic de a deschide usa. Dimineata cand plec si aude cheia me ain usa deschide usa ei, se uita ce fac si apoi inchide (nu mai are vizor la usa, i-a schimbat usa fata ei din cauza ca era cunoscuta drept "vizorista"). Si in afara de asta, mai are si o catea agresiva pe care de ani de zile o tine la usa ei (abia de curand nu se mai repede la mine, dar maraie). Nu mai am prieteni, nu mai vine nimeni la mine de frica acestui caine si pentru ca la mien e ca la inchisoare, se vorbeste incet, sa tuseste incet, ne scriem pe hartie decat sa vorbim, pentru ca "peretii" au urechi si mama mea, sa ma ierte Dzeu, ea a iscat toate astea si ii place si ei la fel de mult barfa. Insa eu vreau sa am viata mea, intimitatea mea. Nu imi permit o chirie, ca as pleca si maine. Ce pot face, legal vorbind, cu aceasta fiinta de vis a vis care ma terorizeaza psihic? Am incercat sa vorbesc cu ea, dar nu s-a schimbat nimic. E o boala ceea ce face, dar imi face mie rau, o viata am si vreau liniste, altfel innebunesc si eu ca ea. Mama mi-a interzis sa ma iau de "prietenele" ei.
Va multumesc.
Doina, mersi mult! Asta chiar este o solutie super ingenioasa. Ma bucur ca sunt oameni care intelg ca eu chiar am o problema, altfel nu as sta sa scriu pe forumuri din lipsa de ocupatie. Sincer va zic, mai am 2 ore si ma indrept spre casa, planuiesc sa ma uit cu prietenul meu la un film in seara asta si iar o sa intram ca hotii in propria mea casa. E un stres. Am ajuns sa ma bucur ca se intuneca mai devreme, asa de la geam nu mai vede mare lucru .."dansa".
O sa iau in calcul posibilitatea asta, eu ma gandisem tot la o "comunicare" printr-un bilet scos la imprimanta frumos si lasat in cutia ei postala.
Vom vedea. Va tin la curent. O seara frumoasa si o viata cat mai linistita, pentru ca linistea si sanatatea nu se compara cu nimic.
Da...n-as vrea sa fiu in pielea dv....
si noi avem la bloc vecini curiosi...dar in cazul dv se pare ca este o curiozitate morbida.
Ce as face eu(metoda non juridica):
As monta deasupra usii de la intrare o camera de supraveghere(ca la banci-bancomate), as anunta-o ca exista acea camera, ca filmeaza non stop, ca este conectata la o sectie de politie impotriva hotilor, si ca daca cineva zaboveste la usa mai mult de 10 secunde, politia trimite echipajul sa prinda hotul. Explicati-i cu rabdare, cu multe detalii, ca totul ramane inregistrat la politie si la dv acasa, pe casete. Dupa 2 saptamani spuneti-i ca v-au chemat cei de la politie sa va arate filmarile si sa recunoasteti persoana care tot apare la usa dv(adica ea ascultand) si ca dv ati recunoscut-o pe vecina, ca cei de la politie au propus sa o amendeze...etc...restul depinde de imaginatia dv.:D
Ha ha ... super ideea.
Am vazut pe internet o camera de filmat falsa. Nu e adevarata, doar imita fff bine una reala.