buna ziua,
Am si eu urmatoarea problema si as dori sa ma ajutati:
Am un contract de prestari servicii, in care la clauze obligatorii este specificat ca in cazul in care va fi necesara prelungirea duratei contractului de lucrari, implicit se va prelungi si durata contractului,insa fara costuri suplimentare.
Am ajuns in aceasta situatie, de prelungire a duratei contractului,dar partile in baza unui alt articol stipulat in contract, respectiv "Partile contractante au dreptul, pe durata indeplinirii contractului de a conveni modificarea clauzelor contractuale, prin act aditional, numai in cazul aparitiei unor circumstante care lezeaza interesele comerciale legitime ale acestora si care nu au putut fi prevazute la data incheierii contractului," doresc prelungirea contractului,insa cu costuri suplimentare.
Astept cu interes raspunsul dvs.
Va multumesc!
Puteti solicita majorarea contractului, insa depinde si de vointa celeilalte parti contractante. Majorarea contractului se poate face numai prin act aditional semnat de ambele parti.
Puteti face o solicitare in scris prin care sa solicitati majorarea contractului, motivand aceasta solicitare, inclusiv prin invocarea articolului citat de dumneavoastra ( lezarea intereselor comerciale ale partilor). Daca durata de executie s-a prelungit din vina constructorului, puteti invoca si acest lucru.
Oricum, din pacate, sunteti la mana celui cu care ati incheiat contractul. #-o
Banuiesc ca acel contract este de asistenta tehnica, sau ceva de genul.;)
Si firma la care lucrez presteaza tot activitati de genul asta si ne-am confruntat de multe ori cu astfel de probleme. Pe viitor incercati sa evitati astfel de clauze.:)
Partile sunt de acord cu prelungirea duratei contractului, cu costuri suplimentare, insa nu stim daca este legal din moment ce exista o clauza obligatorie, respectiv aceea in care este specificat ca in cazul in care va fi necesara prelungirea duratei contractului de lucrari, se va prelungi durata contractului,dar fara costuri suplimentare.Fiind o clauza ma gandesc ca nu poate fi modificate, doar celelalte clauze specifice pot fi modificate.
Astept opiniile dvs.
Toate clauzele contractului semnat de parti sunt obligatorii.
Daca partile sunt de acord, pot modifica orice clauza doresc. Este perfect legal. Contractul reprezinta legea partilor si numai ele, de comun acord pot sa il modifice.
Si atunci de ce mai sunt clauze obligatorii si clauze specifice?Eu inteleg ca dk sunt obligatorii, raman obligatorii, iar cele specifice pot fi modificate in baza acelui articol in care este stipulat ca "Partile contractante au dreptul, pe durata indeplinirii contractului de a conveni modificarea clauzelor contractuale, prin act aditional, numai in cazul aparitiei unor circumstante care lezeaza interesele comerciale legitime ale acestora si care nu au putut fi prevazute la data incheierii contractului,"
:giggle:
Orice clauza din contract se poate modifica cu acordul partilor. Este un principiu elementar de drept (Art. 969. C. Civ: Conventiile legal facute au putere de lege intre partile contractante. )
Inclusiv acea clauza din contractul dvs. care prevede ca, citez: "Partile contractante au dreptul, pe durata indeplinirii contractului de a conveni modificarea clauzelor contractuale, prin act aditional, numai in cazul aparitiei unor circumstante care lezeaza interesele comerciale legitime ale acestora si care nu au putut fi prevazute la data incheierii contractului" POATE FI MODIFICATA CU ACORDUL PARTILOR
Acord - cadru
vizamali
Am incheiat un acord-cadru de furnizare produse cu valabilitate de 2 ani . Pe perioada de valabilitate a acestui acord cadru nu s-a incheiat niciun contract ... (vezi toată discuția)