Buna ziua,
A reusit cineva sa conteste si sa castige un PV pentru depasire viteza , depistat cu rasarele noi ?
Am avut 102 Km in localiatate ,ce motive sa invoc pentru a scadea sub limita suspendarii permisului ?
Nu am semnat PV , nu am fost de acord cu viteza constatata.
Avand in vedere sistemul actual de inregistrare si pastrare a inregistrarilor,este ,cel putin teoretic imposibil de operat modificari asupra acestora
Exista anumite categoirii,legal prevazute care sunt exceptate ,in anumite conditii ,de la regimul vitezei pe drumurile publice
Ati putea avea sanse de admisibilitate in aceasta privinta .
Radarele noi sunt omologate atat ptr scanarea in mod stationar cat si in cel de deplasare proprie .
Astfel , dvs fiind sanctionat ptr 102 km/h , aveti la indemana prevederile nml 021-05 din 2005 , modificata .
Potrivit acestei norme , peste viteza de 100 km/h radarele dau erori . Astfel ca , peste viteza de 100km/h , exista o toleranta de 3% din viteza masurata , toleranta de care politia trebuie sa fi tinut cont . Astfel ca daca dvs ati fost sanctionat ptr 102 km/h , politia trebuie sa faca dovada ca a tinut cont de toleranta , in sensul ca trebuie sa dovedeasca faptul ca dvs ati avut viteza de 102+ (3% * 102) . In cazul in care nu pot face dovada ca ati avut o viteza superioara celei ptr care ati fost sanctionat , evident , intervine un principiu de drept care opereaza in favoarea dvs , astfel incat viteza reala a dvs va fi calculata astfel 102 - ( 3% * 102 ) =98,94 km/h ... cam aceasta ar fi viteza dvs reala , viteza ptr care ar trebui o alta incadrare si astfel duce la necesitatea anularii procesului verbal .
De asemenea , si radarele noi se supun acelorasi conditii ca si celelalte . De asemenea , trebuie pus in vedere nr de inmatriculare , inregistrarea sa nu se efectueze in conditii de ceata , ploaie , etc .