avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... AZIL POLITIC
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

AZIL POLITIC

Stimati avocati si utilizatori ai forumului,,

As dori sa stiu in ce conditii se poate obtine AZIL POLITIC in Europa, mai exact in Italia si CE DOCUMENTE SUNT NECESARE?

Mi-ar fi de folos orice informatie, orice asistenta juridica cu privire la acest subiect.
Va multumesc frumos si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:14, 19 Iunie 2011
u.b.i.k. a scris:

Daca sunteti cetatean somalez, sau nord-coreean o sa va simtiti bine in Romania si veti vedea ca nu e deloc rau aici ... ma rog ... ne mintim ca e mai bine decat de acolo de unde ati venit.

Diferenta intre Somalia si Romania este ca aia sunt inarmati si lupta pentru ce considera ei a fi drepturile care li se cuvin. Noi ne-am predat din oficiu.
Stimate domn, daca ati fi cerut azil politic acum 3 ani aveati ceva sanse sa primiti.

Astazi, slabele sunt infime. La putere in RM este AIE (Alianta pentur Integrare Europeana) care are relatii foarte bune cu UE.

Cred ca aveti mai multe sanse daca cereti cetatenia romana pe baza ascendentilor (cetateni romani pana in 30 iunie 1940).
republiq a scris:

Salut,sunt cetatean al Republicii Moldova,as vreau sa stiu ce ma asteapta daca cer azil politic in italia,sunt fost legionar francez supa 2 misiuni mam decis sa rup contractul,dupa care misau inceput probleme in orasul care traiam,am plcet din marseile si acum sunt in italia,si vreau sa ce azil politic poate cineva sa imi zica ce ma asteapta,am si actele de confirmarea de fosta mea ocupatie,ma pot ajuta cu ceva?ms anticipat

Nu puteţi să solicitaţi acest statut dacă sunteti urmarit pentru infractiuni “non politice” sau pentru activităţi care contravin principiilor Naţiunilor Unite.

În baza Convenţiei de la Geneva, puteţi prezenta cererea la “ufficio di polizia di frontiera”, în momentul intrării în Italia sau puteţi face cererea direct laBiroul imigraţie “Ufficio immigrazione” de la Chestură.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azil politic sam bam sam bam vreau sa cer azil politic in alta tara, am 3 dosare la cedo, impotriva mea statul facand multe abizuri. Doresc sa stiu care sunt tarile care mai acorda azil si ... (vezi toată discuția)
Egiptean cerere azil politic - formalitati, drepturi, cetatenie romana wolfususro wolfususro Sunt un student la doctorat din Egipt. Dupa cum stiti acolo este un mic razboi. Doresc sa stiu urmatoarele intrebari: 1 Ce sanse am daca aplic pentru ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca pot sa obtin cetatenia italiana jasmine_21 jasmine_21 buna ziua am de 3 ani carte de identitate italiana si cu iubitul meu care este italian avem inpreuna doi gemeni de 15 luni, ei au cetatenia italiana .Eu lucrez ... (vezi toată discuția)