avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... INTREPRINDERE INDIVIDUALA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

INTREPRINDERE INDIVIDUALA

Incepand din 2009 functionez ca I.I., dar anul viitor plec cu sotul meu in Anglia (cel putin 2 ani). As vrea sa transfer aceasta II tatalui meu si in acest sens va rog sa ma ajutati cu documentele pe care trebuie sa le fac inainte de a ajunge la ONRC. De asemenea va rog sa-mi spuneti daca exista vreun impediment in sensul ca tatal meu este pensionar si locuieste in alt judet. Poate sa-mi faca procura notariala ca sa pot intocmi actele?
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:32, 16 Noiembrie 2010
Conform prevederilor legale nu puteti tranfera Intreprinderea Individuala tatalui Dvs.
Pentru perioada in care veti fi plecata puteti suspenda activitatea Intreprinderii. Tatal Dvs. poate infiinta o Intreprindere Individuala, fie in judetul in care isi are domiciliul, fie in judetul in care aveti Dvs. domiciliul.
Pentru inmatricularea unei II pe numele tatalui Dvs. este necesar un specimen de semnatura autentificata la notar, pe care tatal Dvs. trebuie sa o semneze, dar pentru inregistrarea celorlalte documente la ONRC poate sa faca Procura Speciala pentru Dvs.
Actele necesare pentru inmatricularea II sunt:
- rezervare denumire
- dovada sediului (contract de comodat sau inchiriere)
- dovada experientei sau pregatirii profesionale pentru activitatile ce urmeaza a fi desfasurate
- copie CI titular
- specimen de semnatura
- cerere de inregistrare (formular tip ONRC)

Noemi

Intreprinderea individuala ca si PFA-ul si intreprinderea familiala, nu are personalitate juridica si nu se poate transfera la o alta persoana. Titularii, persoane fizice, pot face fapte de comert.
Imi pare rau ca trebuie sa le dau vesti extrem de proaste celor doi colegi de forum: se poate.
Temei legal: Legea nr. 26/1990 privind registrul comertului, art. 41:
ART. 41
(1) Dobanditorul cu orice titlu al unui fond de comert va putea sa continue activitatea sub firma anterioara, care cuprinde numele unui comerciant, persoana fizica, sau al unui asociat, cu acordul expres al titularului precedent sau al succesorilor sai in drepturi si cu obligatia de mentionare in cuprinsul acelei firme a calitatii de succesor.
Este intr-adevar o operatiune foarte rara, nu stiu daca s-au facut in tara mai mult de 10 asemenea inregistari. S-ar putea sa va loviti si de nepriceperea celor de la registrul unde doriti sa faceti demersul, dar va sfatuiesc sa invocati articolul pe care vi l-am aratat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce studi(calificari) iti trebuie pt deschidere magazin naturist? viorel_bz viorel_bz pt a deschide un magazin naturist tip plafar ceaiurii, tincturii,etc iti trebuie o anumita calificare,studii? va multumesc (vezi toată discuția)
Taraba piata - acte necesare ioniboni ioniboni Buna seara, M-ar interesa , daca cineva stie ce acte mi-ar trebui pentru a putea deschide o taraba in piata. Nu am firma, nci certificat de producator, ... (vezi toată discuția)
Autorizatii pentru covrigarie Anda Mihaela Anda Mihaela Buna ziua! As vrea sa deschid o covrigarie si as avea nevoie de sfaturile dumneavoastra in ceea ce priveste autorizatiile necesare precum si cele necesare ... (vezi toată discuția)