avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Trepte de promovare pe studii medii. Personal ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Trepte de promovare pe studii medii. Personal contractual - institutie bugetara

Buna ziua. Rugaminte! Care este ultima treapta de salarizare pentru un functionar contractual cu studii medii? Care este denumirea functiei conform legislatiei in vigoare si cum se face promovarea de la prima treapta pana la ultima posibila pe o perioada de 11 ani de munca intr-o primarie? In cat timp? Exista o lege , un articol expres unde ma pot informa? :O Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 14:01, 18 Noiembrie 2010
Aceasta este sectiunea pentru functionari publici.

Nu stiti denumirea functiei pe care sunteti incadrat?

In acest an promovarea se face conform prevederilor art. 8 din Anexa I din Legea cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
Cred ca nici Nostradamus nu putea sa prezica ce legislatie va fi in acesti 11 ani, darmite capodoperele care (INCA...:hammer:) vor mai fi emise de guvernul Boc :(..
Tot in anexele de la aceasta lege gasiti si grilele cu treptele/gradele la fiecare functie...

Art. 8. - (1) Promovarea persoanelor încadrate cu contract individual de muncă în funcţii, grade sau trepte profesionale se face de regulă pe un post vacant existent în statul de funcţii.
(2) În situaţia în care nu există un post vacant, promovarea persoanelor încadrate cu contract individual de muncă în funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acestea sunt încadrate într-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se poate face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativele "foarte bun", cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
(4) Avansarea în gradaţia imediat superioară se face la îndeplinirea condiţiei de vechime prevăzute de tranşele de vechime în muncă.
(5) Activitatea profesională se apreciază anual, ca urmare a evaluării performanţelor profesionale individuale, de către conducătorul instituţiei publice, la propunerea şefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bun", "bun", "satisfăcător" şi "nesatisfăcător".
(6) Stabilirea concretă a criteriilor de evaluare a performanţelor profesionale individuale, în cazul avansării sau ocupării unui post vacant, se face prin hotărâri ale Guvernului, iniţiate de fiecare ordonator principal de credite.
Buna seara. Multumesc pt. aceste informatii. Voi reformula intrebarea. Un fuctionar contractual cum poate afla daca treapta lui de salarizare - inspector IA - este ultima treapta de incadrare conforma studiilor medii pe care este incadrata si vechimii de 11 ani in institutie (primarie) chiar daca calificativele lui au fost "ft. bine" in ultimii 3 ani. In iulie 2010 la depunerea adeverintei de licentiat - la Resurse Umane (sfars. lunii iulie fara solicitare scrisa), raspunsul verbal a fost "te vom chema pentru promovare". In septembrie persoana a fost concediata. Raspunsul scris primit de la RU - "postul detinut de dvs. a fost redus" - a venit ca urmare a solicitarii scrise de catre angajat. Solicitare datata ulterior emiterii dispozitiei de concediere. Multumesc.
Conform legii 330/2009, gradul IA este maxim pentru angajatii contractuali din sistemul bugetar; nu exista inspector IA pentru personal contractual cu studii medii, acesta poate fi doare referent IA. Postul de inspector IA este incadrare maxima pentru studii superioare. Concedierea nu cred ca a venit in urma depunerii adeverintei pentru absolvirea studiilor superioare, ci a OG 63/2010, privind normativul de personal si reorganizarea anumitor institutii publice (primarii, servicii subordonate, institutii infiintate de CL).
Multumesc. Mda...:D 1. Nu s-a afirmat ca aceasta depunere a adev. de licenta a cauzat concedierea?#-o Am intrebat daca aceasta treapta de salarizare a fost corect stabilita conform noii grile de salarizare- anexa1/3 din Lg330/2009 -angajati contractuali cu studii medii in aparatul de functii primar. Dar din pacate, denumirea functiei postului este IA Inspector, chiar asa este scris pe disp. de concediere. 2.Alta intrebare era daca exista posibilitatea incadarii din luna iulie pe studii S (cand a fost incunostiintat angajatorul de existenta acestei perfectionari - licenta) pana la emiterea dispoz. cu data de 13.09.2010, chiar daca solicitarea scrisa a fost depusa ulterior emiterii dispoz.? Multumesc celor care vor fi aici sa ma lumineze.
1. chiar daca se facea trecerea pe studii superioare, incadrarea trebuia facuta, conform Anexei I art. 8 alin.8 la legea 330 pe postul imediat superior celui de debutant, aceasta insemnand inspector de specialitate II, in nici un caz inspector IA.
2. nici un angajator "la stat" nu poate promova vreun salariat in urma absolvirii studiilor superioare fara un examen si fara o solicitare in acest sens. Eu consider ca simpla depunere a unei adeverinte la serviciul de RU nu echivaleaza cu o cerere de promovare in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea intr-o treapta superioara bertzi bertzi Buna ziua! La 1 decembrie 2008 s-a angajat prin concurs un casier/magaziner II (pentru ca a mai functionat intr-o alta unitate pe functia de casier). Va rog ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu remuss remuss Am si eu o intrebare-Care este salariul unui inspector de specialitate(studii superioare A. pub.)gradul II,gradatia 4 ,personal contractual la o primarie cu ... (vezi toată discuția)
Evaluare puisor_i2000 puisor_i2000 In data de 17.11.2008 m-am angajat la o unitate sanitara in functia de inspector resurse umane......Conform evaluarii anuale urma ca in anul 2010 sa mi se ... (vezi toată discuția)