avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Export in comision-se percepe TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Export in comision-se percepe TVA?

Buna ziua! Intrebarea mea este: comisionarul trebuie sa plateasca TVA pe toata valoarea marfii care va fi exportata sau doar pe valoarea comisionului pe care il percepe? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
Marius20100, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marius20100 , utilizator 20:25, 25 Decembrie 2010
Cititi art 144 indice 1 din Codul Fiscal sa vedeti daca cum va incadrati.
Ultima modificare: Marți, 23 Noiembrie 2010
Oranina Dumitru, Contabil
ART. 143

Scutiri pentru exporturi sau alte operaţiuni similare, pentru livrări intracomunitare şi pentru transportul internaţional şi intracomunitar

(1) Sunt scutite de taxă:

a) livrările de bunuri expediate sau transportate în afara Comunităţii de către furnizor sau de altă persoană în contul său;

Exportul in comision se realizeaza in nume propriu, dar in contul comitentului (producatorului/furnizorului), deci conditia necesara in articolul 143 este respectata.Asta inseamna ca intre furnizor si comisionar se factureaza fara TVA. Am inteles corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport legat de exportul de bunuri ramolex ramolex o societate comerciala romana \\"alfa\\" exporta cherestea in china, toate cheltuielile de transport al marfurilor fiind cuprinse in pretul de vanzare, acestea ... (vezi toată discuția)
Exportul se declara in declaratia 390? Pavel Coroama Pavel Coroama Am efectuat un export in Israel, se declara in declaratia 390 , cum se inregistreaza tva-ul. Va multumesc ! (vezi toată discuția)
Livrare de bunuri catre nigeria adrianabresug adrianabresug va rog sa ma ajutati cu un raspuns .o societate din romania doreste sa vanda produs finit catre nigeria .cum se factureaza cu tva sau fara ?operatiunea este o ... (vezi toată discuția)