avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Dreptul de folosire al domeniului
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Dreptul de folosire al domeniului

Buna ziua,
Daca firma are un domeniu www rezervat pe un an de zile prin plata facturii catre firma de hosting, este posibil ca o firma straina, din China de exemplu, sa preia drepturile asupra utilizarii aceluiasi domeniu? Repet, domeniul este rezervat si platit la firma de hosting din Romania, dar am primit avertismente din China ca se doreste utilizarea aceluiasi domeniu. Firma de hosting zice ca desi le-am platit pe un an gazduirea si inregistrarea domeniului, ei "nu garanteaza nimic in legatura cu domeniul rezervat". OK, nu este inregistrat ca marca acest domeniu, dar totusi daca am platit pentru el, nu este normal sa il si am?
Multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Bogdan V , utilizator 20:50, 21 Noiembrie 2010
Va trebui sa dati mai multe detalii: ce drepturi pretinde societatea chineza ca are? ce fel de domeniu aveti dvs (ce categorie/nivel)? Ca sa va mai lamuriti unele notiuni va sugerez sa consultati si www.legi-internet.ro si www.rnc.ro
Este vorba de o marca inregistrata de catre societatea chineza? Este protejata marca in Romania?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
aianaa, utilizator
Buna seara,

Sunt foarte frecvente astfel de instiintari, cum ca un anumit client doreste sa inregistreze domeniul respectiv, pentru anumite zone.

In general firmele de hosting fac doar asta, adica "hosting": gazduiesc domeniul web pe care dumneavoastra sunteti proprietar. Mai sunt si altii care, acreditati fiind de ROTLD, pot inregistra in numele dumneavoastra domeniile. Dar, in mod normal ar trebui sa fiti dumneavoastra proprietar, nu ei. Nu stiu ce fel de contract ati semnat dv cu ei, dar daca platiti pe an, ma duce cu gandul ca ei au inregistrat in numele dv un domeniu .com. Acestea sunt cele pentru care trebuie sa platiti o taxa anuala. Altfel, nu imi dau seama de ce ati prefera sa platiti o chirie pe domeniu. Nu are nicio legatura cu marca inregistrata, sunt doua lucruri diferite.

Revenind la firma chineza care vrea sa inregistreze acelasi domeniu, sau sa preia dreptul de utilizare, se poate sa fie pur si simplu "fishing", sa va determine sa inregistrati domeniul si pentru alte zone si sa le platiti si lor o taxa, sau chiar doresc sa faca acest lucru. Ar trebui sa stiu mai multe amanunte ca sa ma pot pronunta.
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Intrucat solicitati informatii suplimentare, va rog urmariti mesajul de mai jos:
quote
(If you are NOT CEO,please forward this to your CEO, because this is urgent.Thanks.)

Dear CEO,

We are the organization of Asian Brand and Domain registration dispute, have something need to confirm with you. we formally received an application on September 12,2010. one company which called "Brazil Uyvg Investment S.A" are applying to register "xtransport" as Brand Name and Domains.
xtransport.asia (Asia)
xtransport.cn (China)
xtransport.com.cn (China)
xtransport.com.hk (Hong Kong)
xtransport.com.tw (Taiwan)
xtransport.hk (Hong Kong)
xtransport.in (India)
xtransport.net.cn (China)
xtransport.org.cn (China)
xtransport.tw (Taiwan)
But we found that "Brazil Uyvg Investment S.A" is not the original owner of the brand and trademark in the checking period,which belong to your company .I need confirm with you whether your company authorized that company to register these domain name.If you have done that ,We will finish the registration for them and link to their website.
If not ,please let me know ASAP.
In addition, we hereby affirm that our time limit for dissent application is 7 workdays. If your company files no dissent within the time limit, we will unconditionally approve the application.
Best Regards,
John Wong(Mr)
Auditing Consultant
unquote

Inclin sa cred acum ca ceea ce ati sugerat Dvs in privinta "fishingului" este adevarat. Si va multumesc pentru idei.
Buna seara,

Este exact ceea ce am primit si eu. Nu sunt inca lamurita daca aceasta firma face intr-adevar inregistrari, dar nu ar trebui sa va intereseze daca nu aveti interese in zonele mentionate. Eu le-am spus clar ca dau in judecata pe oricine incearca sa inregistreze domeniul meu in Romania. Ei incercau sa faca cumva prin .com.ro, exact ca si in cazul dv. Nu am mai auzit de ei :)) Nici brand name si nici domeniul nu ar trebui sa fie in pericol. Nu ar strica insa sa va aratati initial interesul, sa-i lasati sa va trimita niste formulare (pt ca vor trimite instantaneu!!!) si sa-i duceti putin cu vorba, pentru a vedea ce urmaresc. Succes!
V-am raspuns deja situatia aici www.avocatnet.ro/content/for...

Ce ati primit dumneavoastra e o "pacaleala", un domain name scam care sa va determine sa dati alti bani inutil. Ignorati si mergeti mai departe. Cititi aici o explicatie (in engleza)
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)
Web site for lease: www.romanianpassport.co.il - 1200+ uniqe visitors/mo + #1 google ranking josephe josephe Hello, I am one of the owners of http://www.romanianpassport.co.il . Our site is ranked #1 on Google.com and Google.co.il for the term "Romanian ... (vezi toată discuția)