avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Accident la ora de educatie fizica .. si cine plateste?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Accident la ora de educatie fizica .. si cine plateste?

O eleva de liceu a ramas fara un dinte si alti doi i-au fost stirbiti in sala de sport in timpul orei de educatie fizica. Impactul s-a produs ca urmare a ricosarii unei mingi de baschet din perete, mingea fiind lovita de un coleg care juca fotbal. Scenariul este urmatorul: baietii au la dispozitie
jumatate din spatiul salii de sport pentru a juca
fotbal, iar fetele au la dispozitie cealalta jumatate din sala de sport pentru a juca volei.
Baietii joaca forbal cu o minge de baschet care, dupa ce este lovita cu putere, ricoseaza din perete si loveste o eleva care juca volei. Doamna profesoara nu se afla in sala, ci incheie mediile in camera alaturata salii de sport. Cand doamna profesoara este anuntata de incident, aceasta nu ia nici o masura, din conta declara: "mai fac baieti din astea".

Acum eleva a ramas fara un dinte si cu alti doi stirbiti; la aceasta varsta frageda trebuie sa-si puna un dinte fals in locul celui natural. Pe langa acestea, deoarece doamna profesoara considera ca nu are nici o vina si a refuzat sa-i plateasca fetei lucrerea dentara, parintii fetei sunt nevoiti sa scoata bani din buzunar.

Este vreo sansa ca parintii sa recupereze banii cheltuiti cu lucrarea dentara?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 13:43, 22 Februarie 2008
eleva a semnat protectia muncii pentru orele de educatie fizica?
este in mod clar un accident, nu vad de ce ar fi vina profesoarei ca a ricosat o minge.

oricum, daca Ronaldinho ar cere bani de la toti care il faulteaza pe teren, ar castiga bani frumosi.

ideea este ca pentru accidente in timpul manifestarilor sportive nu prea ai ce face. platesti si esti mai atent data viitoare.
Ora de sport nu e o manifestare sportiva si tocmai de aceea dpmdv profesoara de sport este in culpa pt ca nu a supravegheat elevii si le-a permis sa joace fotbal cu o minge de baschet. Eu as da in judecata atat profesoara cat si scoala.
Cat despre protectia muncii la orele de sport:O
nici eu nu am auzit de protectia muncii la orele de sport #-o

Profesorii sunt raspunzatori de prejudiciul cauzat de elevii si ucenicii lor, în tot timpul ce se gãsesc sub a lor supraveghere. Acestia sunt apãrati de responsabilitate, dacã dovedesc cã n-au putut împiedica faptul prejudiciabil.
loressa a scris:

Doamna profesoara nu se afla in sala, ci incheie mediile in camera alaturata salii de sport. Cand doamna profesoara este anuntata de incident, aceasta nu ia nici o masura, din conta declara: "mai fac baieti din astea".

Asta e interesant. Asa cum a spus Elis cred ca puteti actiona pe raspundere civila delictuala.
Profesoara raspunde pentru doua aspecte: folosirea necorespunzatoare a mingii de baschet si lipsa din sala. Nu cred ca putea sa ia vreo masura pentru aplanarea consecintelor, deci aici nu aveti ce sa-i imputati. Puteti actiona in judecata atat profesoara cat si liceul, pentru ca acesta din urma raspunde in calitate de comitent pentru profesoara prepusa.

Alte discuții în legătură

Copiii si cainii georgina georgina Buna ziua! Sunt proprietara unei garsoniere din zona Nerva Traian. Locuiesc aici din 1996 si tot de atunci ma confrunt cu doua probleme, parca interminabile. ... (vezi toată discuția)
Sportul la romani trope_doi trope_doi In primul rand vreau sa precizez ca sportul este o activitate necesara, benefica pentru sanatate atunci cand este practicat cu regularitate si organizat. Se ... (vezi toată discuția)
Fiica mea este eleva de gimnaziu la liceul de muzica ... Alexandra Fit Alexandra Fit Buna seara, Fiica mea este eleva de gimnaziu la Liceul de Muzica din Brasov. Aici invata elevi din clasa 0 pana in clasa a XII-a. Scoala dispune de doar 3 ... (vezi toată discuția)