avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... drepturi nou nascut
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

drepturi nou nascut

buna ziua!
As dori sa ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri:

- nu sunt casatorita si locuiesc in concubinaj cu o persoana. Pe data de 10.11.2010 am nascut un copil pe care tatal il recunoaste. Eu sunt somera iar tatal lucreaza in M.Ap.N. Tatal copilului a solicitat acordarea de CCC dar are nevoie de o adeverinta prin care sa rezulte ca eu nu beneficiez de acest concediu. De unde pot obtine aceasta adeverinta daca eu sunt somera? Poate fi inlocuita aceasta adeverinta cu o declaratie pe proprie raspundere la notar?

- o alta problema ar fi in legatura cu alocatia. Nici unul dintre noi nu are domiciliul stabil in localitatea unde locuim si unde s-a nascut si stam cu copilul (stam cu chirie la A.N.L.). Ce trebuie sa facem in cazul asta ca sa depunem documentele si sa luam alocatia de aici? Se poate cu viza de flotant, mutatie sau trebuie sa obligatoriu in localitatea cu domiciliul stabil .(din c.i.)

- indemnizatia de nastere sau pentru prima nastere se mai acorda (nu stiu exact cum se numeste)? Stiam ca in cazul in care mama nu lucreaza poate beneficia tatal in valoarea unui salariu mediu pe unitate. Daca se acorda ve trebuie sa fac sa o primesc?

Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 14:42, 17 Noiembrie 2010
Da . declaratie pe proira easpundere( figureaza in formularul tip de la protectia copilului primarie)
Intrebati la protectia copilului-primarie
-nu , din iulie 2010
prima de nastere o ia doar cel ce naste, respectiv mama...daca au stabilit ceva special pt MAPN sa se intereseze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate obtine o subventie pentru o mama care nu lucreaza? nicu_maryia nicu_maryia fti amabili cum se poate obtine o subventie pentru o mama ca nu lucreaza si nici nu a lucrat in ultimi 2 ani si nici tatal ? (vezi toată discuția)
Alocatie copil Elena Caldararu Elena Caldararu Buna seara! O cunostinta a nascut de 3 saptamani un copil. Problema e ca mama are doar 14 ani, a abandonat scoala pt a creste copilul. Se da alocatie de stat ... (vezi toată discuția)