avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme cu firma de recuparare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme cu firma de recuparare

Buna ziua!
As dori cateva precizari in legatura cu recuperarea datoriilor prin eos-ksi.Am avut un contract cu firma de telefonie mobila orange in 2001 sau 2002,nu mai stiu exact.E posibil sa fi ramas vreo factura neachitata,dar primele instiintari am inceput sa le primesc acum vreo 4-5 ani in urma,de la firma de recuperare.Acestea vin pe adresa parintilor,pe numele de dinaintea casatoriei,si de fiecare data e mentionata o alta suma.M-am interesat pe internet cum sa procedez ptr a scapa de probleme,pt ca se pare ca nu tot timpul e bine sa platesti,pt ca m-as putea trezi si cu alte scrisori,care sa imi ceara cine stie ce alte taxe,de reziliere..etcSuma care mi se cere acum este de 430 ron,dar nu mi se spune pt ce este exact,care e datoria catre orange,si daca aceasta suma include toate celelalte taxe catre ei.Va rog sa imi dati un sfat in legatura cu aceasta problema.Ma pot astepta sa fiu data in judecata pt aceasta suma?
Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2010
marsonyc, utilizator
Cel mai recent răspuns: ionut12345 , utilizator 09:41, 19 Noiembrie 2010
Daca doriti sa aflati daca sunteti datoare in mod real la orange, interesati-va direct la acestia.
In ceea ce priveste notificarile de la recuperatori fie ei si persoane juridice, in cazul d-voastra va faceti griji in mod inutil, intrucat s-a prescis datoria, daca abia dupa 4-5 ani s-a facut primul demers.
Multumesc pt promptitudine! Insa am inteles (si va rog sa-mi spuneti daca e bine) ca cei de la orange au vandut creantele catre aceasta firma de recuperare in anul 2005,iar acestia abia de atunci incearca recuperarea datoriilor,iar termenul de prescriere se prelungeste cu fiecare notificare.Apoi,mai e o problema...poate au trimis si cei de la orange notificari,dar ori nu le-am primit,ori am uitat de ele...si atunci cum pot afla daca este corect sa imi ceara cei de la eos sa platesc?
Sper ca m-am exprimat cat de cat clar...:)chiar nu stiu cum sa procedez,nu vreau sa am probleme,dar nici sa platesc daca aceasat firma nu este indreptatita legal sa imi ceara acest lucru.As plati carte orange daca intradevar am aceasta datorie,dar nu cred ca mai e posibil,dupa atata timp...
Buna seara.

Dreptul la actiune al creditorului privind solicitarea acelui debit, daca este asa cum sustineti dvs., este prescris.Nu cred ca veti fi "chemat in judecata".
Accesati functia cautare de pe avocatnet.ro si veti gasi discutii similare.


:offtopic:Rog frumos userii participanti la aceasta discutie sa stearga denumirea societatilor implicate in discutie, deoarece in acest forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.
Multumesc.
cu prescrierea sa stiti ca intotdeauna este de discutat, desi multi se arunca din prima cu "nu platiti ca este prescris", Exisa posibilitatea de a nu fi prescris dreptul de a va solicita suma in instanta si va vor astepta in continuare ca ea sa creasca si sa va ceara mai mult.
Nu puteti fi sigura decat daca ei fac o actiune in instanta si le este respinsa....pentru acest motiv.

Daca merge-ti la orange ar trebui sa mai fiti in baza lor de date cu o datorie cesionata si sa va dea nr de la aceasta firma. Asa va dati seama ca ei va cer bani si sunt indreptatiti. Sunati si intrebati ce contine acea suma din scrisori daca nu stiti, la telefon nu va pot face totusi nimic. Numele nu are importanta, au CNP.
dar cum se explica faptul ca pe fiecare scrisoare apare o alta suma,si nu neaparat mai mare?care este modul lor de calcul?iar despre prescrierea dreptului de a solicita suma in instanta,ce prevede legea?cand se prescrie acesta?
va multumesc pt raspunsuri,si sper sa ma ajutati sa iau o decizie corecta

Alte discuții în legătură

Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Factura orange neachitata in 2001! lorybebe lorybebe Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu o factura neachitata in termen emisa de Orange Romania in 2001 in valoare de 126.18 ron! Aceasta datorie a ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta furnizor telefonie claus1001 claus1001 Buna ziua. In 28.12.2005 a fost incheiat un contract pe 2 cu [editat]. Dupa prima luna abonamentul nu a mai fost platit. Nu a fost nici o hotarare ... (vezi toată discuția)